Supercup gaat opnieuw naar Zwolle

28 Sep 2014 - door Gepko Hahn

Landstede Volleybal moest de Supercup even uit de prijzenkast halen en naar Sneek brengen voor de 23ste editie van de Supercup, maar de beker kan weer mee terug naar Zwolle. Landstede Volleybal was een maatje te groot voor Kootfin Taurus en pakte voor het derde jaar op rij de Supercup.

Beide ploegen speelden een half jaar geleden tegen elkaar in de bekerfinale, die na vijf spannende sets door Landstede Volleybal werd gewonnen. Van spanning was in Sneek geen sprake. De twee teams tastten elkaar in de beginfase nog even af e dankzij goed serveren van Hidde Uittenbosch was er zelfs een korte voorsprong voor Kootfin Taurus. Wessel Blom serveerde zijn ploeg echter naar een voorsprong die in de rest van de set uitgebouwd werd. Landstede pakte overtuigend de eerste set met 25-17.

Taurus kwam ook in het tweede bedrijf moeilijk onder de servicedruk van Landstede vandaan. Daarnaast hadden de buitenaanvallers uit Houten veel moeite om de kansen te benutten die ze kregen. De middenaanvallers van Taurus - Thijs Bouwman en Ralph van Gasteren - pakten hun puntjes mee, maar de voorsprong van de Zwolse ploeg kwam geen moment in gevaar.

Na opnieuw een 25-17 setwinst was het verzet gebroken. Coach Redbad Strikwerda gooide bij Landstede de wissels in de ploeg en met name Wouter ter Maat liet zich gelden. Hij zette met een indrukwekkende serviceserie Taurus op grote achterstand en zorgde uiteindelijk ook voor het winnende punt op 24-8. 

Landstede Volleybal heeft voor het derde achtereenvolgende jaar de Supercup gewonnen. Daarnaast is het alweer de vijfde Nederlandse prijs op rij. De Zwollenaren beginnen zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen SSS. Taurus opent het seizoen in eigen huis tegen Rivo Rijssen.

Supercup 2014
Landstede Volleybal - Kootfin Taurus: 3-0 (25-17, 25-17, 25-8). 

Opstelling Landstede Volleybal: Stijn Held, Willem-Maarten Heins, Wessel Blom, Tom van den Boogaard, Fabian Dossett, Steven Eertman, Frits van Gestel (libero). Invallers: Frank Lubberts, Sandor van Straten, Wouter ter Maat, Jake Wiens, Dennis Borst.
Opstelling Kootfin Taurus: Bert Sturkenboom, Johan Verhees, Hugo Rijken, Hidde Uittenbosch, Ralph vn Gasteren, Thijs Bouwman, Hans van Westrienen (libero). Invallers: Tom van Steenis, Philip ter Laak, Dylan Boerefijn, Jesse Terhorst.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.