Alsnog promotie voor Oranje Nassau

06 Aug 2014 - door Gepko Hahn
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Het eerste mannenteam van Oranje Nassau speelt komend seizoen alsnog in de eerste divisie. De Groningse volleybalvereniging vult een opengevallen plaats in de 1e divisie A in.

Oranje Nassau eindigde afgelopen seizoen op de tweede plaats in de 2e divisie A, achter kampioen DIO/Bedum. De Groningers slaagden er niet in om via de nacompetitie promotie af te dwingen, maar mogen alsnog omhoog. Haaglanden liet zich vrijwillig terugzakken vanuit de Topdivisie naar de tweede divisie. Compaen nam de plaats in de Topdivisie in. Hierdoor kwam een plaats in de eerste divisies vrij, die naar Oranje Nassau is gegaan.

Vanwege de ligging van de clubs is Haaglanden ingedeeld in de 2e divisie B en is EVV uit Elburg verplaatst naar de 2e divisie A.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.

 • Jorn van der Veen - 08-08-2014 om 15:15

  Selectie Oranje Nassau (m) bijna rond

  Oranje Nassau heren 1 heeft op het laatste moment alsnog een plaats in de eerste divisie A verworven. Gezien de twee tweede ple*en in de afgelopen jaren en de reeds aangetro*en versterkingen moet het zeker mogelijk zijn voor de selectie om een goed seizoen te gaan draaien op dit niveau.

  Van satellietclub Donitas komen spelverdeler Rik Ba*er en passer – loper Romke Praamstra over. Beide spelers hebben, ondanks hun jonge leeftijd, al meerdere jaren ervaring in de eerste divisie. Daarnaast is hoofdblo*eerder Tomas van Leersum op oproepbasis beschikbaar. Van Leersum heeft ook vele jaren eerste divisie ervaring bij Donitas en is daar bovendien zelfbenoemd clubicoon.

  Voor de laatste open ple*en is het team nu nog op zoek naar een spelverdeler en een diagonaal. Bij Oranje Nassau staat de combinatie van presteren en gezelligheid hoog in het vaandel. Fanatiek op trainingen en in wedstrijden, maar ook een klein biertje na de tijd. Voel jij je aangesproken en wil je graag de uitdaging van de eerste divisie aangaan, dan kun je contact opnemen met trainer Willem de Wit op willemdewit@gmail.com .

  (Bron Jorn van der Veen, hoofd PR