Wedstrijdverslag Donitas D2- HSC D1

10 Apr 2014

5 april 2014 en dat betekent alweer de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Met nog twee wedstrijden te gaan, een derde plek in de stand en een verschil van drie punten met de nummer 1, waren de dames van Donitas gebrand om een mooie pot volleybal te laten zien. Vandaag stond HSC op het programma, de uitwedstrijd in Hierden werd met 3-1 gewonnen.

Er werd begonnen met spelverdeelster Ilsa Wanningen, hoofdblokkeerders Elze Alons en Nienke Oostenbrink, Hoofdaanvallers Meike Klaibeda en Annelie Suurmeijer, Diagonaal Mirel Goselink en Libero Annemarie Tol.  In het begin van de set ging het gelijk op, na een lange en goede serviceserie van Meike Klaibeda was  de voorsprong zo groot dat die niet meer uit handen mochten geven. De set ging gemakkelijk met 25-11 naar de dames van Donitas.

De tweede set werd uiteraard begonnen met de zelfde speelsters als in de eerste set.  Er werd op geattendeerd dat er meteen scherp moest worden begonnen, omdat het tweede van Donitas de  eerste set redelijk snel had gepakt. Ook aan het begin deze set bleven beide teams dicht bij elkaar. HSC ging beter spelen en scoorde mooie punten, waarbij Donitas steeds net een stapje te laat was en het niet af wist te maken. Bij een achterstand van 8-13 kwam Renée Hendriks in het veld voor Mirel Goselink. Helaas konden de dames deze achterstand niet meer inhalen en ging de tweede set met 25-16 naar HSC.

In de derde set kwam Mirel Goselink weer terug op de Diagonaal positie. Er was nog niks verloren en de dames van Donitas bleven geloven in de overwinning. In de derde set bleef het tot het eind enorm spannend. Gelukkig werd de set met 28-26 binnengesleept.

Donitas had de voorgaande twee wedstrijden een vijfsetter moeten spelen dus een 3-1 overwinning zou ook wel weer eens fijn zijn. Dit moest gebeuren in de vierde set. In deze set wist Donitas net als in de eerste set weer wat makkelijker te verdedigen en te scoren, deze werd dan ook met 25-15 gewonnen.

De concurrenten voor het kampioenschap hebben ook beide met 3-1 gewonnen en daarom blijft het tot op het laatste moment spannend in deze poule. Donitas staat nu op een derde plek met drie punten minder dan de nummer één. Aankomende zaterdag wordt om 18:00 uur de laatste wedstrijd gespeeld tegen Flash Veendam.


(Bron: Donitas)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.