Wedstrijdverslag Donitas D2 - DIO

13 Jan 2014

KVT kampioen Donitas dames 2 zet winst voort in competitie!

Na een maand zonder competitiewedstrijden (maar mét KVT Assen, waar wij ons de kampioenen van dames hoog 1 mochten noemen! Olé!), mocht Donitas dames 2 afgelopen zaterdag weer los in de eigen Struikhal. DIO uit Oosterwolde, de hekkensluiter van de tweede divisie, mocht proberen puntjes uit Groningen weg te halen. De heenwedstrijd in Oosterwolde werd namelijk eenvoudig gewonnen door Donitas. ‘Volle winst voor Donitas dames 2’. Zo luidde de kop van het wedstrijdverslag. Met setstanden van 11-25, 12-25, 18-25 en 11-25 werd daar de (tot nu toe) enige 4-0 winst behaald. Gebrand om nog eens alle vijf punten binnen te halen en denkend aan de koploperspositie die ons lonkt, was het doel van deze wedstijd duidelijk. Lekker ons eigen spel spelen en de foutenlast laag houden, dan zal die winst daar vanzelf komen. Volleyballen kunnen wij wel.

De wedstrijd werd begonnen met Erica Fijlstra, Renée Hendriks, Elze Alons, Mirel Gooselink, Annelie Suurmeijer, Moniek Bresser en libero Annemarie Tol. Dat wij kunnen volleyballen, werd door deze dames echter niet laten zien in de eerste set. Er werd zenuwachtig verdedigd, veel servicefouten gemaakt en aan het net werd niet aanvallend genoeg gespeeld. Het leek alsof we allemaal even moesten wennen. Wennen aan het feit dat we weer serieus moesten volleyballen (met KVT in je achterhoofd is dat even lastig), wennen aan de spelverdeelster (Erica Fijlstra speelde in plaats van Ilsa Wanningen wie op verplichte wintersport was), wennen aan de van diagonaal naar midden geswitchte Mirel Gooselink (aangezien middenspeelster Nienke Oostenbrink het nodig vond haar enkelbanden te verrekken tijdens KVT) en wennen aan de dames van DIO die toch bleken weerstand te kunnen bieden. Na een achterstand weggewerkt te hebben, trok Donitas de eerste set naar zich toe met 25-22. Het eerst punt was binnen, maar het ging moeizaam. Het matige niveau zette zich voort in de tweede set, al gauw stond Donitas weer achter en was coach Mark van Amsterdam genoodzaakt om ons eens goed toe te spreken in een time-out. Dit, en een tweede time-out, mocht echter niet baten en bij 13-20 werd spelverdeelster Liesbeth Veenstra ingebracht voor Erica Fijlstra. Dit leverde direct een punt op, maar daarna waren de punten weer voor DIO. Bij een stand van 14-22 werd Sigrid Mulder (onze nieuwe aanwinst!) ingebracht voor Renée Hendriks, maar de set ging helaas naar DIO met 17-25.

De derde set kende een totaal ander beeld. Er werd met vertrouwen gespeeld, de pass kwam goed aan, er kon mooi worden verdeeld en er werd veel direct gescoord. Donitas had DIO onder druk en won de set met 25-16. Zo hoort het! Ook de vierde set begonnen wij sterk. Maar, bij een voorsprong van 12-6 werd een service van DIO weggeketst, bij een stand van 12-7 viel de service tussen twee speelsters in en ook op de daaropvolgende services van DIO kregen we geen grip. DIO kwam ondanks een wissel (Renée Hendriks terug voor Sigrid Mulder) en twee time-outs terug tot 12-14. Op dat moment vond DIO het blijkbaar welletjes en serveerde een mooie boogbal waar onze libero wel raad mee wist, Donitas kwam weer op stoom en maakte de nodige puntjes om de set met 25-20 en zo de wedstrijd met 3-1 te winnen. De vier punten waren binnen en Donitas bezet een mooie (ook al is het een theoretische én gedeelde) eerste plaats in de tweede divisie!


(Bron: Elze Alons - Donitas D2)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.