Dick Kooy op bezoek bij sportdiëtist Esther van Etten

10 Sep 2013
Dick Kooy is blij met de voedingssupplementen van Virtuoos

Het is ook niet niks, de Italiaanse keuken links laten liggen. Italiaanse kazen en worstjes genoten in het dieet van volleyballer Dick Kooy jarenlang de voorkeur boven een gezonde minestrone soep vol verse groenten. Topsport of niet, Kooy’s voeding had van een doorsnee iemand kunnen zijn, zegt sportdiëtist Esther van Etten. Naar eigen zeggen heeft zijn vertrek uit Italië niets te maken met zijn bewustere voedingspatroon, waarvoor hij vorig jaar Van Etten inschakelde. ‘Ik wil lekker blijven eten, maar ook alles binnen krijgen om fit te blijven.’  


Waar speel je volgend seizoen?
Na jaren in de Italiaanse competitie heb ik een contract getekend bij het Poolse ZAKSA, Kędzierzyn-Koźle. Ik wil dit jaar zoveel mogelijk spelen en strijden voor alle prijzen. Die kans krijg ik in Polen. Maar dan moet ik wel het hele seizoen fit blijven.


Ben je daarom op bezoek bij Esther van Etten?
Ik wil met Esther overleggen wat beter kan en of er voor mij een realistisch voedingsschema mogelijk is. Realistisch betekent dat ik lekker kan blijven eten, maar ook alles binnen krijg om fit te blijven. Dat schoot er in Italië geregeld bij in. Maar belangrijk is dat ik niet volledig doorsla in gezonde voeding, want dat houd ik toch niet vol. Naast trainen en rust vormt voeding de basis voor het leveren van topprestaties.

Hoe ziet jouw voedingspatroon er uit?
Tot voor kort at ik vooral wat ik lekker vond. Sinds vorig jaar probeer ik gezonder te eten. Dit betekent gevarieerd, meerdere eetmomenten op een dag (niet te grote porties) en regelmatig vis groente en fruit. Maar om zeker te weten dat ik alles binnenkrijg, gebruik ik sinds vorig jaar voedingssupplementen van Virtuoos. Een Nederlands merkt waarmee ik mijn eigen, door de dopingautoriteit gecertificeerde, supplementen plan kan samenstellen. Op advies van collega-volleyballers kwam ik in aanraking met deze hoogwaardige vitamines en mineralen. Ik ben begonnen met Multi Health Support Gold zonder B6 en HD Omega-3 Arctic Control Gold om mijn weerstand te verhogen. Inmiddels gebruik ik ook regelmatig voedingsupplementen om spierklachten te voorkomen (Muscle Support Gold) en gewrichten soepel te houden (Joint Support Gold).

En, werkt het?
Sinds dat ik de ‘Multi’ en Omega-3 gebruik ben ik niet meer ziek geweest. Zelfs geen last gehad van verkoudheid. In dat opzicht heb ik het gevoel dat de voedingssupplementen me zeker helpen. Ze versterken mijn weerstand waardoor ik langer en harder kan trainen. Overbelasting is een gevaar. Helemaal als buitenaanvaller is de kans op blessures aan schouders, polsen, knieën, enkels, hamstring en kuiten groot. Ik ben ervan overtuigd dat de supplementen die helpen voorkomen.

Om het hele interview te lezen klik hier.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.