Wateroverlast maar Flashteams starten de trainingen

22 Aug 2013
Flash/Veendam klaar voor nieuwe seizoen

De wolkbreuk die afgelopen weekend boven Veendam bleef hangen en die zowel de parkstadhal als de kantine flink onder water heeft gezet, heeft de start van het Volleybalseizoen voor de beide standaardteams van Flash Veendam niet kunnen vertragen.Op dinsdag 20 augustus stonden zowel de Flashies als de Mannen om 20.00 uur gereed om het in de vakantie verzamelde barbecue spek er weer af te trainen.


De dames starten dit jaar opnieuw in de landelijke 2e divisie A met de complete zelfde selectie als vorig jaar en hebben hun zinnen gezet op een plek in het linker rijtje van de ranglijst. Daartoe is de staf dit jaar uitgebreid. Trainer Henk Schreuder wordt dit seizoen bijgestaan door collega Rob Hukema uit Ter Apel en door de halverwege vorig seizoen al informeel teruggekeerde coach Ron Hekkelman uit Emmen.

De dames hebben een aantal voorbereidingswedstrijden op het programma staan om goed voorbereid aan de competitie te kunnen beginnen. Zaterdagmiddag 24 augustus  1e divisietoernooi bij Sudosa in sporthal de Timp in Assen ( tegen Sudosa 1 en Dynamo Tubbergen) 30, 31 augustus en 1 september trainingskamp in tweede exloermond waar wordt getraind op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zondagmorgen, terwijl op zaterdagmorgen (11.00 uur) wordt gespeeld tegen de damesselectie van Smash uit Beilen.

Voor Dames twee is zaterdag tegelijk met dames 1 een wedstrijd gepland tegen Smash Beilen 3. Zaterdagavond 7 september (van 17.30 uur) Regio-divisie toernooi van Ritola in Zuidlaren (tegen Dovo/Hujades, Dalen en OSR). Zondagmiddag 8 september (va 12.00 tot 18.00 uurDe Veencup: het eigen voorbereidingstoernooi voor Dames 1 maar ook een groot internationaal top-toernooi waar op eredivisie niveau wordt gepeeld ( teams : Hamburg 1, Emlichheim 1, Sneek 1, Weert 1 Alterno 1 en Oostende 1). Onze dames spelen het 2e divisie toernooi tegen  Alterno 3, Sneek 2/3 en Emmen 95. Op zaterdagmiddag 21 september volgt dan de eerste competitiewedstrijd uit tegen tegen Donitas 2.( 14.30 uur) Meteen een behoorlijk zware pot, want deze ploeg keerde terug uit de eerste divisie en mag als één van de sterkere ploegen worden gezien.


Ook de Flash mannen kunnen zich verheugen op een pittig competitiejaar na het kampioenschap in de promotieklasse.Dit jaar zal de ploeg in de regiodivisie uitkomen. De trainersstaf is uitgebreid; trainercoach Jan Pot zag zijn ex speler Erwin Doddema als co-trainer bij de ploeg actief blijven. De heren gaan om de uitdaging optimaal te benaderen weer twee keer per week trainen. Ook Jeugdspeler Leon de Beij kwam vanuit de jeugd bij de ploeg binnen Verder was ook oud-speler Michael Bijl aanwezig op de eerste training. De rest van de selectie bleef ongewijzigd.Het voorbereidingsprogramma van de heren is op dit moment nog niet bekend.

Vanaf 27 augustus starten ook alle andere teams, mini’s, ABC jeugd, senioren en recreanten aan dit gloednieuwe seizoen.Iedereen vol goed moed en vast van plan om hoge ogen te gooien in de competities.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.