Oranje onderuit in debutantenbal

10 May 2013
Vermeulen zag een jong Nederland strijdend onderuit gaan (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Met acht debutanten in Oranje is het nationale team het internationale wedstrijdseizoen met een nederlaag gestart. In en tegen een doorgewinterd België ging Nederland met 3-0 onderuit, waarna ook de extra vierde set verloren ging: 25-20, 25-13, 25-16 en 25-22.

Bondscoach Gido Vermeulen reisde met een jong en onervaren Nederland af naar België. Van de gelouterde internationals startten alleen Laura Dijkema en Maret Grothues. Naast hen debuteerden Yvon Belien, Kirsten Knip en Celeste Plak in de basis. Moniek Jansen en Lynn Thijssen maakten hun allereerste speelminuten in het nationale team.

De oefentrip in België draait bij Vermeulen niet om de uitslag, maar om uitproberen en ervaring opdoen: "We wisten dat het een zware klus zou worden. We stonden tegenover een België waar bijna niemand meer in de eigen competitie speelt. Wij zijn hier met een jong en onervaren team, maar juist nu kunnen speelsters ervaring opdoen." Als voorbeeld licht Vermeulen het talent Plak uit: "Celeste staat hier al heel netjes te spelen, maar maakt nog wat onnodige fouten. Die gaan er uit door veel uren te maken."

Vermeulen liet iedereen spelen vanavond, waardoor ook Inge Molendijk, Quirine Oosterveld, Klaske Sikkes, Kim Renkema, Flore Gravesteijn en Esther van Berkel hun debuut maakten in Oranje. Nederland speelt morgen om 19.30 uur tegen België; zondag is om 16.00 uur het derde en afsluitende duel in Kortrijk.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.