Ook Nika Daalderop niet mee naar Japan

11 Sep 2019 - door Kees Tanis
Nika Daalderop tijdens het EK in actie (©CEV)

Ook Nika Daalderop gaat niet mee naar Japan, waar Oranje de tweede helft van september meedoet aan de World Cup. Daalderop liep een week geleden in de kwartfinae van het EK tegen Turkije een enkelblessure op. Daarvan is ze onvoldoende hersteld om aan dit toernooi mee te kunnen doen. Ze werkt de komende weken in Nederland aan haar revalidatie.

Vorig jaar moest Daalderop ook al het WK missen, door een scheenbeenblessure. Ze maakte dit seizoen bij Oranje een sterke indruk en was veelal basisspeelster. Daalderop wordt in Japan vervangen door Nicole Oude Luttikhuis, die eerder afviel voor de selectie die afreisde naar het EK.

Begin deze week werd bekend dat ook Robin de Kruijf er niet bij is in Japan. Daarover had ze eerder al afspraken gemaakt met bondscoach Jamie Morrison. Zij wil met het oog op het OKT in januari niet het risico lopen dat ze de komende weken in de aanloop naar de zware Italiaanse competitie fysiek te zwaar wordt belast. Eline Timmerman is toegevoegd aan de selectie op de middenpositie.

De Word Cup begint voor Oranje op 14 september met een wedstrijd tegen Argentinië. Aan het toernooi doen van elk continent de twee sterkste landen mee, plus het organiserend land Japan en wereldkampioen Servië. Elk van de 12 deelnemende landen speelt tegen elkaar. Nederland speelt dus in twee weken tijd 11 topwedstrijden.

Overigens is Nederland na het teleurstellend verlopen EK (uitschakeling door Turkije in de kwartfinale) op de Europese ranglijst één plaats gezakt. Oranje staat nu 3e en is ingehaald door Italië, dat op het EK de bronzen medaille pakte. Servië, winnaar van het EK, is nog steeds koploper. Turkije steeg dankzij de zilveren medaille op het EK één plaats op de Europese ranglijst en staat nu 4e.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.