Iris Reinders kiest voor VC Sneek

08 Sep 2019 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Iris Reinders heeft, kort voor de start van het nieuwe seizoen, gekozen om voor VC Sneek te gaan spelen. Ze vertrekt bij Voltena, de club waar ze in eerste instantie dit seizoen zou gaan spelen, door omstandigheden rondom haar beachcarrière. 

Afgelopen seizoen was de linkshandige Reinders actief in de Belgische competitie bij VDK Gent. In de zomer werd ze op het zand een duo met Mexime van Driel. Met vele podiumplaatsen in de eredivisie en een gouden medaille op een 1-ster World Tour toernooi was de samenwerking tussen Van Driel en Reinders de eerste zomer al zeer succesvol en leken ze ook voor de toekomst een sterk duo. Met het oog op het beachen besloot Reinders de overstap te maken naar Voltena, om zo het zaal- en beachvolleybal met haar partner Van Driel te kunnen combineren bij Voltena en Kadijk Beach University.  

Een paar weken terug werd echter bekend dat zowel Mexime van Driel als haar zusje Emi van Driel onverwachts hadden besloten om zowel bij Voltena als Kadijk Beach te stoppen. Uit een persbericht werd duidelijk dat de beide zusjes bij Kadijk Beach niet meer de mogelijkheden en de voorwaarden zagen om de absolute wereldtop te bereiken. Mexime van Driel koos daarmee voor een andere weg, waardoor de samenwerking met Reinders werd afgebroken. 

Voor Reinders betekende dat de combinatie met Voltena en Kadijk Beach eigenlijk geen meerwaarde meer had. Ze kiest daarom voor een andere uitdaging in het zaalvolleybal en heeft die gevonden bij VC Sneek. Voor de runner-up van het vorige seizoen is Reinders een goede aanwinst op de passer-loper positie. Ze wordt de 13e speelster in de selectie van trainer en coach Paul Oosterhof, die Reinders nog kent uit haar periode bij Sudosa-Desto uit Assen. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.