Selectie Heren 1 DS is gedeeltelijk vernieuwd

05 Sep 2019

De heren van HLB Van Daal/DS gaan met een flink gewijzigde selectie de nieuwe competitie in de Topdivisie beginnen. Maar liefst vijf spelers verlieten de club uit Den Dungen en daarvoor in de plaats kwamen vier nieuwelingen. Ook in de technische staf zijn er enkele wijzigingen te noteren.

HLB Van Daal/DS is er trots op dat Heren 1 een vaste waarde in de Topdivisie is geworden en dat het alle topteams in eigen huis zeer lastig wist te maken. Daar hadden niet veel mensen rekening mee gehouden. Trots is de club ook op het feit dat het op 21 september met een gedeeltelijk vernieuwde selectie aan haar vijfde seizoen Topdivisie kan gaan beginnen. Het seizoen zal voor een groot deel in het teken van kennismaking met enkele nieuwe gezichten staan en het is tevens de start van het bouwen aan een nieuw team. Dit laatste was noodzakelijk omdat de club van vijf spelers afscheid moest nemen.

Aanvoerder van het afgelopen seizoen, Finn Frielink, vertrok naar Taurus en kan op Eredivisieniveau zijn volleybalkunsten vertonen. De volgende twee die volgend seizoen op het hoogste niveau van Nederland zullen gaan uitkomen zijn Job Groenendaal en Tom Koops. Beide jonkies hebben bij Advisie/SSS een plekje in de selectie weten te bemachtigen en gaan daar de volgende stappen in hun ontwikkeling zetten. Vervolgens heeft ook Nils Fleuren de gewenste stap omhoog weten te zetten. Hij gaat bij VoCASA de tegenstanders van het scoren proberen af te houden. De laatste die eind juni de deur van De Misse als speler van Heren 1 voor de laatste keer achter zich dicht trok is Wouter van de Ven. Hij gaat terug naar zijn oude nest Skunk en gaat daar proberen zich te handhaven op eerste divisie niveau.

Al deze vertrekkers gaven de technische commissie de uitdaging versterkingen te zoeken om het team op volle oorlogssterkte te houden. De spelverdeling wordt net als vorig seizoen verzorgd door de gebroeders Kling. Zowel Jesse (24) als Joël (21) blijven het team trouw en gaan onderling uitvechten wie de meeste speelminuten gaat krijgen. Op het midden treft men  ook drie bekende gezichten aan, te weten Bas van Meurs (23), Dursley Rimon (29) en Luuk Vergeest (24). Met Bas en Dursley had DS vorig seizoen twee middenspelers in huis die zowel aanvallend als blokkerend hun mannetje konden staan. Luuk was geblesseerd waardoor hij zijn kunsten alleen in de laatste trainingen van het seizoen heeft kunnen laten zien. Dit ging dusdanig goed dat DS er zeker van is dat de ploeg met deze drie mannen een volwaardige middenas heeft die het alle tegenstanders zeer lastig kan gaan maken.

De passer-loper positie kent enkele “nieuwe” gezichten. De 22-jarige Lars Bouten gaat volgens DS op grote hoogte het blok en achterveld van de tegenstanders onder vuur nemen.  Het eerste “nieuwe” gezicht is al heel zijn leven actief binnen de vereniging en dus geen onbekende. De 21-jarige Max Donker heeft het afgelopen seizoen in Heren 2 gespeeld en heeft zelfs al zijn debuut gemaakt in Heren 1. De derde passer-loper is eveneens geen nieuw gezicht in De Misse. De 23-jarige Rens Frielink kwam vorig seizoen wel eens bij zijn broer kijken en was het seizoen ervoor aan de andere kant van het net actief. Na een seizoen Eredivisie bij VoCASA heeft hij besloten bij HLB Van Daal/DS te komen volleyballen.

Op de diagonaalpositie heeft HLB Van Daal/DS één bekend gezicht en één internationale nieuwkomer. Steijn van den Bos (17) is het team trouw gebleven en gaat dit seizoen een volgende stap in zijn ontwikkeling zetten. Hij zal hiervoor wel de concurrentie aan moeten gaan met de 26-jarige Tomasz Gryglicki. Tomasz speelde, voordat hij vorig seizoen voor Nuvoc in de derde divisie uitkwam, in zijn geboorteland Polen bij SMS Technisat Oborniki (derde niveau van Polen). De liberopositie wordt bemand door Wouter Timmermans (18). Ondanks zijn leeftijd heeft Wouter al de nodige ervaring op het landelijke volleybalniveau. Afgelopen seizoen speelde hij bij eerstedivisionist Voerendaal.

Het team zal ook komend seizoen onder leiding van Sander Mulder staan. Hierbij wordt hij geassisteerd door Boris van Rossem die na zijn actieve volleybalcarrière in Nederland en België zich verder wil gaan ontwikkelen op het trainersvlak. Hij vervangt Robert Koops en Ferry-Jan Weerdestein, die binnen en buiten HLB Van Daal/DS andere teams onder hun hoede zullen gaan nemen. Ook Erik de Rijk en Frank den Otter zullen respectievelijk als teammanager en fieldmanager aan het team verbonden blijven. Bram de Jager zal vanuit de technische commissie betrokken blijven.

HLB Van Daal/DS Heren 1 was regelmatig het jongste team in de Topdivisie. Hier zal met slechts twee spelers boven de 25 jaar en een gemiddelde leeftijd van 22,5 jaar dit seizoen waarschijnlijk geen verandering in komen. HLB Van Daal/DS wil vol inzetten op de jeugd en daarmee ook de toekomst. Vorig seizoen werd HLB Van Daal/DS vierde en voor komend seizoen moet volgens de club een plek in het linker rijtje goed mogelijk zijn.

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.