Vernieuwde selectie VoCASA compleet

15 Aug 2019
Veldhuizen en Palánkai-Omoshebi

Wederom onder leiding van Joost Joosten wil VoCASA aankomend seizoen een andere weg in slaan. Met een jong en talentvol team is het de bedoeling om snel stappen te maken en wil de club uitgroeien tot een vaste waarde in de eredivisie.

Max van der Weerden, Joris Zwanenburg, Duco Krook en Colin Zuijdgeest en Dicky Kottink zijn de jongens van het team van vorig jaar die blijven. Prestatiemanager Gert Veldhuizen ziet hiermee ervaren krachten als Tom Kottink, Bas van Bemmelen en Ryan Anselma vertrekken.

In Nederland vond Veldhuizen Nikita Artamonov, de 21jarige spelverdeler komt over van Orion. Daarnaast wist het team uit Nijmegen ook Dion Verweij (20, midden; Revoc), Jesper van Muijden (18, midden, Talentteam) en Nils Fleuren (25, libero; Donki Sjot) aan zich te binden.
Twee nieuwe krachten zullen wellicht op meerdere posities worden ingezet. Imre Harnischmacher, komt van VC Voerendaal (1e divisie) en gaat wonen en werken in Nijmegen. En ook de 21 jarige Amerikaan Corey Pieper, overkomend uit de Engelse Superleague (Malory Eagles) zal zich gaan vestigen in Nijmegen. Zowel Harnischmacher als Pieper kunnen op de passer-loper en diagonaal positie uit de voeten.

De meest opvallende nieuwkomer is Palánkai-Omoshebi. De 20-jarige Engelsman met Nigeriaanse roots komt over van Tours uit Frankrijk, waar hij afgelopen seizoen de landstitel én de beker won. ,,Hij is een spelverdeler. Maar omdat hij 2.09 meter is zien ze hem in Frankrijk liever in een andere rol’’ legt Veldhuizen uit. ,,Dat wil hij niet. Via een kennis van mij zijn we met hem in contact gekomen. Hij is onlangs met de auto vanuit Engeland gekomen om een keer mee te trainen. Dat zegt alles over zijn vastberadenheid. Hij is zeer gemotiveerd en kan zijn studie online volgen. Voor ons zijn komst een unieke kans.’’

Qua randvoorwaarden zet VoCASA ook een stap. Over enkele weken ligt er een nieuwe ‘zwevende’ vloer in de hal, er is een VoCASA-woning voor de spelers en ook qua werk en studie wordt er meegedacht.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.