Geen halve finale voor Brouwer/Meeuwsen

10 Aug 2019 - Magrietha Top
(©CEV)

In Rusland kwam vandaag Brouwer/Meeuwsen in actie op het EK beachvolleybal. Alle andere Nederlandse teams waren inmiddels uitgeschakeld. Brouwer/Meeuwsen moest de eer voor Nederland hoog houden. Zij waren nog de enige kans op op Nederlands succes. Helaas lukte het niet deze kans te benutten, de tegenstanders uit Polen waren nipt te sterk. Zo eindigden Brouwer/Meeuwsen op plek vijf. 

In de eerste set was Brouwer/Meeuwsen telkens de bovenliggende partij. Er was nog wat commotie over een aangevraagde challange van de Polen Kantor/Losiak, maar uiteindelijk was het punt van Polen duidelijk een geval van de slag gewonnen maar de oorlog verloren. De eerste set ging met 21-18 naar de Nederlanders.

In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Het waren de Poolse heren die telkens net een of twee punten meer hadden dan de Nederlanders. Veel groter werd het verschil niet, maar het lukte Brouwer/Meeuwsen niet om de aansluiting te vinden. Het werd nog even spannend toen Nederland op 16-17 kwam en er een blessurebehandeling voor Polen nodig was, maar blijkbaar was er sprake van wonderspray op de hand van Losiak, want de Polen wonnen de set met 21-17. 

En dus kwam er een derde set. Ook in deze set nam Polen meteen het initiatief en moest Brouwer/Meeuwsen de achtervolging inzetten. Het gat werd ook in deze set niet gedicht, want via 15-11 was de winst, en dus een halve finaleplek, een feit voor Kantor/Losiak. 

Toch een teleurstelling voor Brouwer/Meeuwsen, die ingezet hadden op minstens een medaille dit toernooi. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.