Brouwer/Meeuwsen naar kwartfinale EK

09 Aug 2019
(©CEV)

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben letterlijk zonder moeite de kwartfinale van het EK beachvolleybal in Moskou bereikt. De Letse tegenstander moest opgeven vanwege een blessure en zo speelt het morgen voor een plek in de halve finale. Stubbe/VanIersel en Varenhorst/VandeVelde knokten voor wat ze waard waren, maar verloren beiden nipt. Het EK is daarom voor hen voorbij.

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde wonnen vanochtend op overtuigende wijze de tussenronde van Beeler/Krattiger (Zwitserland). Zij gingen verreweg het beste om met de slechte weersomstandigheden in Moskou. Het regende en stormde zelfs even in de hoofdstad van Rusland, maar de Nederlanders speelden daar goed op in. Met setstanden van 21-15 en 21-13 ging de winst naar Varenhorst/VandeVelde. In de achtste finales stond het tegenover Semenov/Leshukv, die voor eigen publiek speelde. Ook daar had Nederland duidelijk de overhand in het begin van de wedstrijd, maar de Russen knokten zich terug en zorgde uiteindelijk voor de eerste Nederlandse uitschakeling van dit EK. Na een slechte tweede set, was ook Rusland in de derde set te sterk voor Varenhorst en Van de Velde. Zo strandde het duo net voor de kwartfinale.

Het lukte Stubbe/VanIersel wel om de kwartfinale te bereiken. Een solide wedstrijd tegen ex-wereldkampioene Laura Ludwig en haar partner Maggie Kozuch bracht onze Nederlandse dames een 2-0 winst (21-18, 21-19). De kwartfinale werd meteen vandaag gespeeld en daarin stonden Joy en Marleen tegenover het Poolse duo Wojtasik/Kociolek. De eerste set ging naar Stubbe/VanIersel, maar later verloor het de controle over de wedstrijd. Na een zwakke tweede set kon het helaas niet doordrukken richting de halve finale, want ook de derde set ging naar de Poolse dames (11-15). Na een erg sterk toernooi van Stubbe en van Iersel wist het dus net niet de halve finale te bereiken. De dames gaan wel naar huis met een knappe vijfde plek.

Het enige overgebleven Nederlandse team is dus Brouwer/Meeuwsen. Zij mochten na de poulewinst vanochtend ‘rusten’, want de tussenronde hoefde niet gespeeld te worden. In de achtste finale loot het uiteindelijk het sterke Poolse duo Fijalek/Bryl, maar die wedstrijd werd nooit gespeeld. De winnaar van het brons is Wenen vorige week moest opgeven vanwege een blessure en zo werd het een zogeheten ‘walkover’ voor de Nederlanders. Alexander en Robert zijn dus door deze gratis overwinning helemaal niet in actie gekomen vandaag, maar het bereiken van de kwartfinale is wel gewoon een feit. Morgen om 09.00u zal het uitkomen tegen een ander topteam uit Polen: Kantor/Losiak. De wedstrijd kan gevolgd worden via Eurovolley.tv.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.