Lange Mannen opgelucht na eerste zege op OKT

09 Aug 2019
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Ook al was het spel misschien niet altijd goed, de winst is het enige wat telt. Zo luidde in ieder geval de reacties van een aantal spelers van Oranje, na afloop van de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Zuid-Korea. Er is nog wel onzekerheid over de blessure van aanvoerder Abdel-Aziz.

Gijs Jorna was opgelucht na afloop: “Als we ons willen plaatsen, moeten we gewoon drie wedstrijden winnen. Het was niet altijd goed, maar alleen de winst telt. Voor mij persoonlijk jammer dat ik eruit moest, maar de invallers deden het top dus dan hoor je mij niet klagen.”

Eén van die invallers was Maarten van Garderen. De passer-loper viel goed in en had met 11 punten een behoorlijk aandeel in de comeback. “Ik ben erg opgelucht dat we hem er nog uit slepen. Begin was niet zo zeer slecht, maar Korea bleef steeds bij en als je merkt dat je geen afstand kan nemen en je gaat richting einde set, dan merk je toch dat er wat onzekerheid komt, omdat je eigenlijk weet dat je sterker bent. Gelukkig konden we later wat meer energie geven en kwamen we los.”

Voor Robbert Andringa was de ontlading na afloop van de wedstrijd extra groot. Na lang blessureleed kon de Assenaar eindelijk zijn rentree maken in een officiële wedstrijd voor Oranje: “Het is natuurlijk een heel mooi scenario om zo weer terug te komen. In zo’n belangrijke wedstrijd invallen bij een achterstand en dan toch nog winnen. Dat maakt het extra speciaal.” De van origine passer-loper bracht stabiliteit in de passing en kan terug kijken op een sterke wedstrijd.

Aan het einde van set drie zagen we aanvoerder Nimir Abdel-Aziz met een zak ijs om zijn kuit aan de kant zitten. Hij is na de wedstrijd direct naar het ziekenhuis gegaan om een echo te laten maken. De uitslag van deze echo is nog niet bekend.

Morgen spelen de Lange Mannen wederom om 16.00 uur in Ahoy, Rotterdam. Dan is België de tegenstander.

 

Wil je hier nog bij zijn? Bestel dan snel je tickets door op onderstaande banner te klikken.


Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.