Varenhorst/VandeVelde door op het EK beachvolleybal

08 Aug 2019
(©CEV)

Het is Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde gelukt de volgende ronde van het EK beachvolleybal te bereiken. Ze wonnen de onderlinge strijd van Bergmann/Harms, waarvan de verliezer naar huis moest. Brouwer/Meeuwsen en Stubbe/VanIersel bleven allebei knap ongeslagen en zijn daarom direct geplaatst voor de achtste finales.

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde moesten vandaag hun laatste poulewedstrijd winnen om in het toernooi te blijven. In een zware poule verloren de Nederlanders nipt hun eerste twee wedstrijden en zo stond de druk erop vandaag. Het jonge Duitse duo, wat als laatste geplaatst was in poule B, is toch een gevaarlijk team en zo moesten Varenhorst en Van de Velde aan de bak om uitschakeling te voorkomen. Na een sterke eerste set van de Nederlanders (21-12), kwamen de Duitsers terug in de wedstrijd en dwongen een derde set af. Deze set tot vijftien punten moest gaan uitmaken wie er door mocht op het EK. Gelukkig gingen Christiaan en Steven goed met de druk om en werd de derde set en daarmee de wedstrijd gewonnen (15-12). Varenhorst/VandeVelde zal zo voor een plek in de achtste finale morgen uitkomen tegen een nummer twee van een andere poule.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel waren al verzekerd van de volgende ronde, maar konden zichzelf tegen Duitsland belonen door bij winst directe plaatsing voor de achtste finale af te dwingen. Borger en Sude is echter een sterk team. Sude won in het verleden meerdere Grand Slams met haar ex-partner Laboreur. Er werd een spannende wedstrijd voor de poulewinst verwacht en zo geschiedde. Voor het eerst dit toernooi verloor Stubbe/VanIersel een set, maar herpakte zich door en zo werd tot diep in de derde set gestreden voor de winst. Uiteindelijk wisten onze Nederlandse dames deze binnen te slepen (16-14) en mogen ze door de poulewinst zo de tussenronde overslaan.

Het is ook Brouwer/Meeuwsen gelukt de ongeslagen status te behouden. Net zoals Stubbe/VanIersel, kwamen Alexander en Robert de zwaarste tegenstander pas in de laatste wedstijd tegen. Nicolai/Lupo uit Italië is drievoudig Europees kampioen en winnaar van het Olympisch zilver in Rio de Janeiro. Kortgezegd een tegenstander van formaat die even graag als Brouwer/Meeuwsen liever de tussenronde wilde slaan. In de strijd voor directe plaatsing voor de achtste finale ging tot ons genoegen uiteindelijk de winst naar onze landgenoten. De eerste set werd op het nippertje binnengesleept (23-21), waarna de tweede set met een iets groter verschil naar Brouwer/Meeuwsen ging (21-18). Zo verloopt het toernooi voor Brouwer en Meeuwsen vlekkeloos en zal de tussenronde moeten uitmaken wie de mannen tegenkomen in de achtste finale.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.