Lange Mannen beginnen het OKT tegen Zuid-Korea

08 Aug 2019
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Ruim twee maanden lang hebben de Lange Mannen naar komend weekend toegeleefd. Vrijdag is het eindelijk zover. De jacht op een Olympisch ticket begint met de wedstrijd tegen Zuid-Korea. Een tegenstander die op papier te kloppen moet zijn, maar wat bondscoach Roberto Piazza en zijn mannen nu echt van deze tegenstander kunnen verwachten is niet helemaal duidelijk.

In Zuid-Korea geldt, onder bepaalde voorwaarden, nog steeds de dienstplicht. Een aantal van de spelers van de huidige selectie zijn onlangs teruggekeerd uit dienst. Hierdoor is het voor Nederland lastig in te schatten wat ze daadwerkelijk tegenover zich krijgen.

Zuid-Korea staat bekend om snel en gevarieerd aanvalsspel en een goede verdediging. Met de power van onder andere Nimir Abdelaziz en Thijs ter Horst, zouden de Lange Mannen in staat moeten zijn om Zuid-Korea de wil op te leggen. Met Ter Horst heeft Nederland bovendien iemand in de ploeg die de Koreaanse speelstijl door en door kent. Ter Horst was de afgelopen drie seizoenen namelijk actief in de Zuid-Koreaanse V-league. Daar groeide hij uit tot één van de beste scorers van de afgelopen seizoenen.

Maar zoals Abdelaziz gisteren al zei tijdens de Q&A op onze Facebookpagina, moet het Nederlands team drie keer in topvorm zijn om aanspraak te maken op het felbegeerde Olympische ticket. “We moeten waken dat we Korea niet onderschatten. Daar moeten we eerst ons niveau neer zetten. Als we dat niet doen krijgen we het zeker lastig” aldus de aanvoerder van Oranje.

Daarnaast moet het gemis van Michael Parkinson en Tim Smit in de middenas worden opgevangen. Te verwachten is dat Fabian Plak en Luuc van der Ent deze plekken in eerste instantie in zullen vullen. Met kersvers landskampioen Twan Wiltenburg achter de hand.

De wedstrijd begint vrijdag om 16.00 uur en wordt gespeeld in Ahoy, Rotterdam. De NOS zendt de wedstrijd live uit op NPO 1.

 

Maar veel leuker is het natuurlijk om live aanwezig te zijn en de Lange Mannen naar de overwinning te schreeuwen. Heb je nog geen kaarten? Koop ze dan door op onderstaande banner te klikken. Kaarten hier zijn € 3,50 goedkoper dan aan de kassa.

 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.