Twee Nederlandse teams verzekerd van volgende ronde EK

07 Aug 2019
(©CEV)

Op het EK beachvolleybal in Moskou wonnen vandaag zowel Brouwer/Meeuwsen als Stubbe/VanIersel op relatief makkelijke wijze hun tweede poulewedstrijd. Varenhorst/VandeVelde liep daarentegen een tweede nederlaag op. Ze verloren vandaag van de wereldkampioenen uit Rusland, en bevinden zich daarom in de gevarenzone.

Het is erop of eronder voor Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde op het EK. Nadat het duo gisteren nipt hun eerste partij verloor, moest het ook vandaag haar meerdere erkennen aan de wereldkampioenen Krasilnikov en Stoyanovskiy. De nederlaag is tegen een tegenstander van dit formaat is geen schande. En net zoals vorige week in Wenen bleven de Nederlanders de hele wedstrijd goed bij (18-21, 18-21). Maar Varenhorst en Van de Velde zullen morgen nu wel van het jonge Duitse team Bergmann/Harms moeten winnen, anders is het EK al snel voorbij voor het duo van BeachTeamNederland.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hadden een makkelijke dag. Na de zwaarbevochten overwinning gisteren, was het vandaag duidelijk de sterkste in de wedstrijd tegen Gorbenko/Likholetov. De tegenstander uit het thuisspelende Rusland wist in beide sets niet meer dan vijftien punten te scoren (21-14, 21-15). Brouwer/Meeuwsen is zo zeker van de volgende ronde en zal morgen tegen meervoudig Europees kampioen Lupo/Nicolai strijden voor winst in de poule E (de ‘poule des doods’ van dit EK), wat direct toegang geeft tot de laatste zestien teams.

Ook Joy Stubbe en Marleen van Iersel hebben zich vandaag verzekerd van de volgende ronde. Het Tsjechische duo Kvapilova/Kubickova had geen schijn van kans. Met setstanden van 21-13 en 21-16 ging de winst op overtuigende wijze naar Nederland. Stubbe/VanIersel hebben zo nog geen set verloren op dit EK en zal morgen dan ook proberen de tussenronde te vermijden als het morgen in de laatste poulewedstrijd van het Duitse duo Borger en Sude weet te winnen.

Programma van morgen (derde en laatste poulewedstrijden):

15.00u Borger/Sude – Stubbe/VanIersel

17.00u Varenhorst/VandeVelde – Bergmann/Harms

18.00 Nicolai/Lupo – Brouwer/Meeuwsen

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.