Stijn van Tilburg naar Italiaanse A1

21 Jul 2019
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Stijn van Tilburg heeft op het laatste moment nog een plekje kunnen veroveren in een grote competitie. De 23-jarige Nederlander was op zoek naar een club in Europa, en die heeft hij gevonden in de Italiaanse A1 bij Sora. 

Zijn spel in Hawaii, waar hij een aantal jaar op college-niveau speelde, is opgevallen. Vooral afgelopen seizoen heeft Van Tilburg een sterk jaar achter de rug, want hij werd aan het einde als MVP uitgeroepen. In zijn vier jaar in Hawaii speelde hij zowel diagonaal als pass/loper. Stijn van Tilburg werd aan het begin van de zomer dan ook geselecteerd voor het Nederlands Heren Volleybalteam. Bij de Lange Mannen ging Van Tilburg een aantal weekenden mee tijdens de European League, maar kwam vrijwel niet aan spelen toe. Ook in de voorbereiding richting het OKT is er voor andere spelers gekozen. 

Het is Van Tilburg dus wel gelukt een sterke ploeg te vinden, de vraag is alleen wat zijn rol wordt bij Sora. Een voordeel is dat de Nederlander op twee posities ingezet kan worden, maar de basis bij Sora was al compleet. De diagonaal is de Wit-Rus Miskevich, die er in de halve finale van de European Leugue mede voor zorgde dat Nederland niet naar de finale ging. Op de pass/loper vinden we drie spelers die al ervaring hebben in de A1. Hopelijk kan Van Tilburg zijn goede spel ook in de Superlega laten zien. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.