EK zitvolleybal: Geert van den Heuvel in vorm

19 Jul 2019 - door Sanne Westerterp
Geert van den Heuvel (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De zitvolleybalmannen van Oranje haalden eerder deze week knap de kwartfinale van het EK, waarin ze gisteravond Duitsland op hun pad troffen.  Hoewel de mannen van Hans Mater iedere set beter gingen spelen waren onze Oosterburen - zoals wel een beetje verwacht- in drie sets te sterk (25-10, 25-16, 25-18).

Door deze nederlaag speelde Nederland verder om plek vijf tot en met acht. Dat gebeurde vandaag met Servie als belager. Oranje gaf goed tegengas maar moest na vier sets toch zijn meerdere erkennen in deze opponent.

Man van de wedstrijd
In de wedstrijd van vandaag was Geert van den Heuvel de uitblinker aan Hollandse zijde. Met twaalf uit negentien scorende aanvallen (63%) was hij aan het net op dreef, daarbij pakte van den Heuvel een blokpunt mee, was zijn passing op orde en vuurde hij maar liefst drie aces af. Geert werd bij Oranje topscorer met zestien punten, daarna volgde aanvoerder loek Hendrix met veertien scores.

Morgen verder
Doordat Oranje vandaag met 3-1 verloor van Servie, speelt het morgen met de zevende plaats als inzet. In dit laatste duel voor de Nederlandse mannen op dit EK is letland de tegenstander. Om 09.45 uur start de wedstrijd, die te zien is via deze link  https://www.youtube.com/watch?v=GW8vZci-gm0&feature=youtu.be .

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.