Loek Hendrix leidt Oranje naar kwartfinale EK: 'mooi hoogtepunt!'

17 Jul 2019 - door Sanne Westerterp
https://eurosittingvolley.com

De Nederlandse zitvolleyballers speelden vandaag de laatste poulewedstrijd op het EK in Boedapest. In ons eerdere bericht (zie website) was te lezen dat Oranje op 2-1 achterstand kwam in sets tegen Polen. Winst was noodzakelijk om een ticket voor de kwartfinale te bemachtigen en dus was de spanning groot....

Het was aanvoerder Loek Hendrix die zijn team bij de hand nam met sterk aanvallend spel in set vier. Ook de grotere variatie maakte dat Polen geen antwoord meer had op onze Oranje mannen, die set vier met 25-15 wonnen. Ook de vijfde set was Oranje niet meer af te stoppen en met 15-12 was de 3-2 overwinning een feit. Dankzij deze zege heeft Nederland zich dus geplaatst voor de kwartfinale van dit EK, wat een hele knappe prestatie is voor de selectie van Hans Mater, die vooral nog bezig is met de opbouw van een nieuw team.

Vreugde bij aanvoerder
Captain Hendrix was enorm enthousiast na de winst op Polen. ,,Dit was voor mij echt het hoogtepunt van dit EK! We kwamen twee keer van een achterstand terug en haalden uiteindelijk de zege binnen! Dat laat zien dat we beschikken over een aardige veerkracht. Als beloning hebben we daarom vanmiddag vrijaf gekregen om wat van Boedapest te kunnen zien. Een mooie stad, wat ik overigens al wist; ik ben hier vaker geweest."

Morgen Duitsland
Nederland treft morgen in de kwartfinale de nummer één van de andere poule: Duitsland. Er staat Oranje dus een uitdaging te wachten. ,,Ja, dat wordt een lastige wedstrijd tegen de Duitsers. Maar zolang de bal rond is is er van alles mogelijk. We zullen in ieder geval onze huid duur verkopen!" belooft de man in vorm.  

Morgen om 18.00 uur speelt Nederland de kwartfinale. Ga naar de website https://eurosittingvolley.com/results/ en zoek de betreffende wedstrijd op als je de beelden live wilt bekijken. 

Nog een bonus
Nederland heeft zich niet alleen geplaatst voor de kwartfinales van het EK, maar heeft ook deelname aan het EK van 2021 afgedwongen. Omdat er maar twaalf landen mee kunnen doen aan het EK plaatst de top acht zich op dit toernooi rechtstreeks. De resterende landen maken samen tijdens een kwalificatietoernooi uit wie er nog meer mee mogen doen. Die zorg heeft Oranje dus niet meer.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.