Update EK zitvolleybal mannen

17 Jul 2019 - Door Sanne Westerterp

Er zijn al twee dagen gespeed op het EK zitvolleybal in Boedapest. Onze Oranje mannen boekten maandag een mooie overwinning, maar hadden het gisteren moeilijker tijdens de tweede toernooidag.

Maandagmiddag startte het toernooi voor de mannen van Hans Mater met de pittige partij tegen vice wereldkampioen Bosnie Herzegovina. Tijdens de eerste twee sets was deze opponent een duidelijke maat te groot, maar dankzij een grote portie vechtlust werd set drie met 25-21 (verlies) toch een heel mooi gevecht. De laatste set gaf de spelers wat om mee verder te gaan en dat bleek in de partij later die dag tegen Turkije. Nederland zette een sterk niveau neer en won het duel overtuigend met 3-0. Een mooie afsluiting van een goede eerste dag.

Grote jongens
Zoals al geschreven had Oranje gisteren een zwaardere dag. Dit was vooraf al enigszins verwacht. Kroatie was met 3-0 te sterk voor onze Parevolley mannen, met name serverend en blokkerend had deze tegenstander de zaken wat beter op orde. Ook in de partij tegen Rusland kon Oranje gisteren niet voor een stunt zorgen. De Russen zijn 'grote jongens' in het zitvolleybal en dus was ook deze nederlaag ingecalculeerd.

Vandaag kansen
Op dit moment (woensdagochtend) speelt Oranje tegen Polen, een land waartegen kansen liggen als Oranje goed speelt. Het staat nu 2-1 voor Polen in sets. Wil je het laatste deel van de website live bekijken? Klik dan op deze link.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.