Tegenstander van Lange Mannen op OKT: Zuid-Korea (+ winactie)

16 Jul 2019

De Lange Mannen beginnen over ruim drie weken de kwalificatiereeks voor de Olympische Spelen in Tokyo. Op 9 augustus zal in Ahoy Rotterdam Zuid-Korea de eerste tegenstander zijn. Volleybalkrant zoomt alvast in op deze tegenstander en lees ook hoe je kans maakt op vier vrijkaarten!

Nederland zit in de race voor een Olympische ticket ingedeeld in poule B met als tegenstanders Amerika, België en Zuid-Korea. Na drie wedstrijden gaat alleen het beste team door en zullen de Lange Mannen alle steun nodig hebben in het grote Ahoy. De eerste wedstrijd is tegen het enige Aziatische team; Zuid-Korea. Maar wat kunnen we daar eigenlijk van verwachten?

Op papier is Zuid-Korea het minst sterke team van de poule. Maar, het is een welbekende tegenstander van Nederland en in de laatste ontmoeting wonnen de Koreanen zelfs van Oranje (3-2, World League B, 2016). Zuid-Korea deed dit jaar sinds lange tijd echter niet meer mee aan de Volleyball Nations League (de oude World League), omdat vorig jaar maar één wedstrijd wist te winnen en dus degradeerde. Op de wereldranglijst vinden we Zuid-Korea dan ook terug op de 24e plaats. Dat is een plek hoger dan waar Nederland een jaar geleden stond (25). Na het geweldige WK van de Lange Mannen is het op de wereldranglijst een jaar later een van de grootste stijgers met 10 plekken. Het verschil tussen Nederland en Zuid-Korea is dus op dit moment negen plekken in het voordeel van Nederland, maar veel wil dit niet zeggen. Zuid-Korea heeft in geschiedenis meerdere keren bewezen grote ploegen te kunnen verslaan met hun snelle spel. Met veel variatie en omloopballen krijgen we in de openingswedstrijd dus een leuke speelstijl voorgeschoteld. Daarnaast staan Aziatische teams bekend om hun goede passing en verdediging.

De enige speler die écht bekend is met deze speelstijl is onze Thijs ter Horst. De pass/loper van Oranje speelde de afgelopen drie seizoenen in de Koreaanse competitie en hij zal ook één van de mannen moeten zijn die met zijn lengte en sprongkracht de Koreanen pijn moet gaan doen. Het zal voor hem ook ongetwijfeld een weerzien zijn met oud-teamgenoten, al zal er tijdens deze belangrijke eerste wedstrijd even wat minder vriendschap zijn.

Wil jij er GRATIS bij zijn als de Lange Mannen in het prachtige Ahoy aftrappen tegen Zuid-Korea? Doe dan mee met onze winactie op Instagram en maak kans op maar liefst vier vrijkaarten voor de eerste wedstrijd van Oranje. Voor meer informatie over het winnen van deze vrijkaarten ga je naar ons Instagram account @volleybalkrant en bekijk onze post over de winactie.

Of koop je tickets voor het Olympisch kwalificatietoernooi hier:


Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.