‘Montenegrijn’ Wessel Keemink hoopt tijdens OKT op massale steun thuispubliek

15 Jul 2019 - Eric Roeske
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Komend seizoen verkast Wessel Keemink van het Italiaanse Modena naar Budva in Montenegro. Een opvallende stap maar tegelijkertijd ook logisch, legt de 26-jarige Schiedammer uit. Voor Volleybalkrant blikt hij ook vooruit op het OKT van 9, 10 en 11 augustus in zijn buurgemeente Rotterdam.

Ik moest Budva opzoeken? Jij ook?

,,Ja! ‘Waar ligt dat’ was mijn eerste reactie toen mijn manager mij vroeg of ik daar wilde gaan spelen. Budva is een klein maar razend populair badplaatsje aan de Adriatische kust van Montenegro. En de ploeg, OK Budvanska Rivijera Budva, speelt komend seizoen sowieso in de CEV-Cup en wellicht ook in de Champions League.”

Waarom wilde je weg bij Modena?

,,Omdat de kans dat ik eerste spelverdeler bij een van de grootste clubs ter wereld word niet zo groot is. Na het goede WK van vorig jaar heeft Modena mij uitgenodigd en ik heb afgelopen seizoen toen het ‘geluk’ gehad dat de eerste spelverdeler, de Amerikaan Micah Christenson, voor het eind van afgelopen seizoen geblesseerd raakte en ik een aantal topwedstrijden heb kunnen spelen. Maar ik wil graag meer spelen en bij Budva krijg ik die kans. Er zijn meer spelverdelers op de markt en of het nou Tsjechië, Roemenie of Montenegro wordt maakt mij niet zoveel uit.”

Je bent nu samen met Gijs van Solkema spelverdeler bij Oranje. Je bent één team maar tegelijkertijd competitief.

,,Dat vind ik wel lastig. Ik wil altijd winnen en dus ook eerste spelverdeler zijn. Ik kwam in 2016 bij de Lange Mannen. Het jaar daarop wilde ik meespelen. In 2018 speelde ik 50-50% en dit jaar wil ik steeds meer spelen.”

Op 5 juli zijn jullie weer gestart met de voorbereidingen op het Olympisch Kwalificatie Toernooi. Hoe staan jullie er voor?

,,Moeilijke vraag. In de voorbereidingswedstrijden zouden we van Finland (23 en 24 juli, red.) moeten kunnen winnen. De Polen (27 en 28 juli, red.) zijn echte grote jongens die ook in voorbereiding zijn op hun OKT. Maar dat zegt allemaal niets. Vorig jaar waren we op oefenstage in Brazilië. Daar werden we drie keer weggeslagen, maar wij wonnen op de WK van hen.”

Dan het OKT zelf. Hoe schat jij jullie de kansen in?

,,Zuid-Korea staat laag op de wereldranglijst, Amerika bijna bovenaan, en België en Nederland ontlopen elkaar niet veel. We kunnen ze alle drie verslaan, maar Korea heeft geen Pipo-team. Wij hebben soms rare uitslagen, zowel positief als negatief. In feite kunnen wij van iedereen winnen maar ook van iedereen verliezen. Bij het OKT moeten we alles winnen. Dat het moeilijk wordt weten we allemaal.”

Drie dagen voluit gaan in Ahoy, bij jouw uitvalsbasis Schiedam om de hoek!

,,Ja, ik vind dat heel mooi. Ahoy is toch een van de mooiere hallen. Hopelijk zit het ook vol. Dat kan echt helpen, die massale steun van het Oranje thuispubliek.”

En na het OKT wacht het EK alweer!

,,We hebben drie dagen pauze… dat is gewoon standaard. Het is natuurlijk mooi om te doen maar wel bizar.”

http://www.volleybalkrant.nl/images/advertentie/thumbnail_1560795366.jpg

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.