Twee Nederlandse duo's zeker van achtste finales Gstaad

11 Jul 2019
(©FiVB)

Op dag twee in Gstaad hebben zowel Brouwer/Meeuwsen als Keizer/Meppelink zich direct geplaatst voor de achtste finales in het grote vijf-sterrentoernooi. Morgen strijden Stubbe/vanIersel voor diezelfde ronde. Kortom, een goede dag voor Nederland.

Opvallend is allereerst dat veel teams die op het WK van afgelopen week ver kwamen, geen optimale resultaten boeken in Gstaad. Gek is dat natuurlijk niet, want het was een slopend toernooi. Ongetwijfeld door vermoeidheid is het bijvoorbeeld wereldkampioen Krasilnikov/Stoyanovski al gestrand in de zestiende finale. Ook Bourne/Crabb, die knap vierde werd op het WK, won geen wedstrijd in de poulefase. Bij de vrouwen haalde wereldkampioen Pavan/Melissa maar net de volgende ronde, zij wonnen hun laatste wedstrijd met hakken over de sloot in de derde set van Brazilië (15-13).

Brouwer/Meeuwsen had een wankelend begin van deze Major. Het verloor van Italië, maar herpakte zich tegen onze zuiderburen Koekelkoren/vanWalle. Na een verloren eerste set wisten Alexander en Robert gelukkig de twee en derde set te winnen waardoor ze later vandaag mochten gaan spelen voor een plek in de achtste finale. In die pot kwamen ze de sterke Brazilianen Andre en George tegen en het werd een kraker. In de eerste set werkten ze twee matchpoints weg en stond Robert Meeuwsen op tijdens de ‘big points’. Met een ace en twee blocks stak hij een stokje voor een Braziliaanse setwinst. In de tweede set bouwde Nederland een stabiele voorsprong op. Ze lieten de Brazilianen nog flink dichtbij komen, maar op 20-19 maakte Alexander koel het karwei af (2-0). Alexander en Robert gaan dus gelukkig verder in Zwitserland.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink wisten zich direct voor de achtste finales te kwalificeren. De dames wonnen na gisteren ook vandaag hun tweede poulewedstrijd. Dit was een knappe overwinning want het sterke Canada werd verslagen. Bansley/Brandi speelde vorig jaar een fantastisch seizoen en worden elk toernooi gezien als potentiele medaillewinnaars. Vandaag waren Sanne en Madelein echter een maatje te sterk. Mede door een hoog side-out percentage (75%) waren de Nederlandse dames bijna niet te stoppen. Keizer/Meppelink hoefden door deze poulewinst dus geen tussenronde te spelen en gaan meteen door naar de achtste finale.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel gingen gisteren onderuit tegen Spanje, maar hielden zichzelf in het toernooi door vandaag Polen te verslaan. Het ging niet makkelijk, want het Poolse team speelde slim met verraderlijke ballen die ze in twee keer over het net speelden. Maar de Nederlandse dames hielden het hoofd koel en wonnen de derde set gelukkig met redelijk duidelijke cijfers (15-11). Joy en Marleen eindigden zo als derde in poule C en moeten morgen kruisen met een nummer twee van een andere poule voor een plek in de achtste finales.

 Programma vrijdag 12 Juli:

10.00u: Bansley/Brandey – Stubbe/vanIersel (16e finale)

12.00u: Dalhausser/Lucena – Brouwer/Meeuwsen (8ste finale)

14.00u: Keizer/Meppelink – winnaar van een 16e finale (8e finale)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.