Demi Korevaar ook naar USC Münster

11 Jul 2019 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Ook voor Demi Korevaar ligt het volgende avontuur in de Bundesliga. Net als teamgenoot Sarah van Aalen verlaat ze Sliedrecht Sport en stapt ze over naar het USC Münster van Teun Buijs, waar ze een contract voor twee jaar heeft getekend. 

Korevaar was net als Van Aalen één seizoen actief bij Sliedrecht Sport, waarmee ze maar liefst drie prijzen wist te pakken. Daarvoor speelde ze in de eredivisie bij het Talent Team. De 18-jarige Korevaar stond ook bij bondscoach Jamie Morrison op de radar, waarna ze in de Volleyball Nations League deze zomer haar debuut mocht maken voor het Nederlands team. 

Eerder werd al bekend dat Korevaar voor een buitenlands avontuur zou gaan. Nu gaat ze haar ploeggenoot Van Aalen achterna naar Münster waar ze zal gaan spelen onder leiding van de Nederlandse trainer en coach Teun Buijs. "We volgden haar al langer" zegt Buijs over Korevaar, "In de oefenwedstrijden tegen Jeugd Oranje afgelopen jaar viel ze ons al op. Nu is ze klaar om de volgende stap te maken."

De 1,87 lange Korevaar is duidelijk in haar doelen: "Meer trainen, zowel in omvang als in intensiteit. Dat is de uitdaging die ik mezelf gesteld heb." Ook is ze niet onbekend met het team uit Münster: "Ik kan al een aantal USC-speelsters van de tijd dat wij met Jeugd Oranje tegen het Duitse team speelden."

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.