Matige start voor Nederlandse beachers in Gstaad

10 Jul 2019
(©FiVB)

De eerste dag van de Major in Gstaad was niet bepaald succesvolle voor de Nederlandse beachvolleyballers. In dit belangrijke vijf sterren-toernooi haalden geen van teams die in de kwalificatie stonden het hoofdtoernooi, en won alleen Keizer/Meppelink haar eerste poulewedstrijd.

Gisteren vonden de kwalificaties voor het hoofdtoernooi plaats en daarin stonden vier Nederlandse teams. Bij de vrouwen probeerden Sinnema/Bloem kwalificatie af te dwingen. Bij de mannen kregen naast Varenhorst/VandeVelde ook Bouter/Penninga en Boehlee/Boermans de kans naar het hoofdtoernooi te gaan. Geen van allen redde het uiteindelijk. Sinnema/Bloem stuitte, na de eerste kwalificatiewedstrijd gewonnen te hebben, op het sterke Duitse duo Ludwig/Kozuch. Jolien en Laura verloren met 2-0 (21-15 en 21-17). Jasper Bouter en Ruben Penniga deden in de eerste set goed mee tegen Oostenrijk (21-18), maar verloren uiteindelijk met grote cijfers de tweede set (21-10), waardoor ook hun avontuur ten einde kwam. Boehlee/Boermans won afgelopen weekend nog de Nederlandse eredivisie, maar kregen in de eerste kwalificatieronde te maken met twee grote namen; Smedins en Samailovs uit Letland. De Letten waren duidelijk een maatje te groot en stuurden zo Dirk en Stefan naar huis (21-12 en 21-15). Varenhorst/VandeVelde heeft normaal gezien meer kwaliteit en wilde zich dan ook graag kwalificeren. Door het missen van het WK liepen ze namelijk veel punten mis met het oog op Olympische kwalificatie. Christiaan en Steven namen het gisteren op tegen Polen (Rudol/Szalankiewicz), maar ook zij verloren hun wedstrijd met 2-0 (21-16 en 21-18). Een flinke tegenslag voor de mannen van BeachTeam Nederland.

In het hoofdtoernooi komen we zoals gewoonlijk Brouwer/Meeuwsen, Stubbe/vanIersel en Keizer/Meppelink tegen. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn al een tijdje op zoek naar een aansprekend resultaat. Na het toch wel teleurstellend WK krijgen meteen weer de kans hun kwaliteiten te laten zien in Gstaad. Maar, de eerste wedstrijd vandaag werd meteen met 2-0 verloren. Tegenstander Nicolai/Lupo is weliswaar een duo van topniveau, maar het is duidelijk dat Brouwer/Meeuwsen niet laten zien wat ze kunnen. Het werd 2-0 (21-16 en 21-19). Joy Stubbe en Marleen van Iersel verloren ook hun eerste poulewedstrijd. Tegen het Spaanse duo Liliana/Elsa kwamen de dames er totaal niet aan te pas; 2-0 (21-11, 21-16). Spanje is een sterk, ervaren duo en dat lieten ze zien. Vooral blokkerend en serverend was Spanje de baas en deze ‘cleane’ nederlaag is na een sterk WK van Stubbe/vanIersel dan ook opvallend te noemen. Gelukkig sloten Sanne Keizer en Madelein Meppelink de dag nog enigszins positief af. In beide sets lieten ze Finland een kleine voorsprong nemen, maar stonden ze zoals wel vaker aan het einde van de sets op. Het werd 2-0.

Morgen spelen de Nederlandse teams verder.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.