Selectie heren Apollo 8 is sterk gewijzigd

10 Jul 2019

De selectie van het eerste herenteam van Apollo 8 uit Borne is rond. Maar liefst vijf spelers verlieten de promovendus, maar de club is erin geslaagd vijf nieuwe spelers aan te trekken. Vier spelers van Set Up ’65, dat zich terugtrok uit de eerste divisie, spelen komend seizoen toch in de eerste divisie bij Apollo 8.

Nadat Apollo 8 vorig jaar tot het einde van de competitie heeft gestreden om het kampioenschap, maar dat net niet haalde, zijn er een flink aantal wijzigingen doorgevoerd bij het team uit Borne. Vorig seizoen heeft het team lang aan kop gestaan in de tweede divisie. Met nog drie wedstrijden te spelen, werd deze uit handen gegeven en is uiteindelijk zelfs de derde plaats behaald.

Maar liefst vijf spelers verlieten Apollo 8, waardoor de club voor een fikse uitdaging stond om voor vijf spelers vervanging te zoeken. Dat is uiteindelijk gelukt en de ploeg van trainer Rob Smienk heeft de selectie rond.

Abe Talsma en Mats Klein Teeselink gaan zich richten op het tweede herenteam van Apollo 8, dat komend seizoen uitkomt in de derde divisie. Tobias Lansink gaat voor een half jaar studeren in Italië. Martijn Veenhof heeft besloten zijn volleybalcarrière voorlopig op een laag pitje te zetten en Morris Koetse sluit zich aan bij Twente ‘05 uit Enschede.

Vervangers

Apollo 8 slaagde er in vijf vervangers te vinden. Arjan Ritsema is een oude bekende van Apollo 8. Onder Cees Jansen speelde Arjan een aantal jaren in het eerste van Apollo 8, dat destijds uitkwam in de Topdivisie. Arjan sluit weer aan na een aantal jaren zich op zijn studie en werk gericht te hebben. De tweede nieuwkomer is Jarek Sobzsynski. Deze Poolse middenman heeft het afgelopen jaar bij WVC Volley in Wierden gespeeld. Verder verwelkomt Apollo 8 twee nieuwe diagonaal-spelers: Jasper Stam en Jelle Clemens. Jasper wil graag z’n actieve volleyballeven weer oppakken na een aantal jaren op een lager niveau gespeeld te hebben. Jelle komt over van het Ootmarsumse Set Up ‘65. Ook op de passer/loper positie zijn er enkele nieuwe namen bij gekomen. Net als Jelle, komt Harm Schepers over van Set Up ‘65. Saul Geverink sluit bij Apollo 8  aan, nadat hij een seizoen in het tweede team van het Doetinchemse Orion heeft gespeeld. De laatste versterking is op de spelverdelerspositie. Bas Oude Alink, ook van Set Up ‘65, maakt het team van Apollo 8 Heren 1 compleet.

De vorig jaar ingestapte trainer Rob Smienk is content met de wijzigingen in het team. “Ik verwacht dat we goed mee kunnen komen in de eerste divisie. We zijn via een achterdeur in deze divisie terecht gekomen en zullen moeten laten zien wat we waard zijn. Nadat we vorig een goed jaar hebben gedraaid met een nieuw team, is het nu tijd voor een volgende stap. Het team is na een seizoen afwezigheid weer terug in de eerste divisie, maar wel met een compleet ander team. Wij hebben er veel zin in en zullen zien waar we uitkomen. De stap die we gemaakt hebben als team sluit goed aan bij de ambitie van de vereniging. Dit zie je ook terug bij de andere herenteams (waarbij afgelopen seizoen diverse teams zijn gepromoveerd) en in de jongens jeugd. Het is mooi om te zien dat het mannen- en jongensvolleybal in Borne weer opleeft en we hopen deze lijn de komende jaren door te zetten.”

 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.