Pawel Cieslar naar Olhaco

09 Jul 2019 - Reinier de Boer

Eerstedivisionist Olhaco heeft zich versterkt met de ervaren Poolse speler Pawel Cieslar. De vijfde nieuweling van de Hoogeveense club kwam in Polen uit voor de 1e liga club TKKF Czarni Katowice. Onlangs maakte Steffen Onvlee de stap van Heren 2 naar Heren 1, zodat de ploeg van de nieuwe trainer Menno Volkerink momenteel acht spelers heeft. De club is nog op zoek naar een middenman.

Olhaco raakte aan het eind van het afgelopen seizoen zes spelers en een trainer kwijt. Slechts drie spelers hield de nieuwe trainer Menno Volkerink over. Daarna startte de club een zoektocht naar nieuwe spelers.

Naast de komst van Rens Meijer, Jitte Tavenier, Bert Bril en Steffen Onvlee begint het sterk vernieuwde eerste herenteam van Olhaco door de vijfde aanwinst aardig vorm te krijgen. De selectie is echter nog niet compleet. Volkerink zou graag nog een middenman willen begroeten.

Pawel Cieslar is woonachtig in Zuidwolde en speelde afgelopen seizoen wegens werkzaamheden niet. In Polen kwam hij op het tweede niveau uit. Hij kijkt er naar uit weer toe te groeien naar zijn oude niveau en hij wil graag een bijdrage leveren aan het nieuwe team van Olhaco. Trainer Menno Volkerink is blij met de komst van Cieslar. ,,Ja, dat is heel mooi. Zijn komst maakt het totaal aantal spelers op acht en dat is meer dan toen ik aan de klus mocht beginnen. We zijn nog op zoek naar een middenman, maar ik ben blij met wat er nu staat in ieder geval.”

Onlangs werd bekend dat Steffen Onvlee de overstap maakt van Heren 2 naar Heren 1. Hij speelde jaren bij Olhaco en was meestal spelverdeler. Jaren geleden werd hij trainer van de dames van Tjoba uit Klazienaveen. Afgelopen seizoen stopte hij als trainer en speelde een seizoen in Heren 2 van Olhaco. Komend seizoen sluit hij dus aan bij het eerste team.

Ook bestuurlijk heeft de club de zaak weer goed op orde. Na twee jaar gefunctioneerd te hebben met een onderbezetting in het bestuur, is het bestuur momenteel weer compleet. Maar liefst zeven nieuwe bestuursleden namen zitting in het bestuur, dat uit tien personen bestaat.  Secretaris Gerrit Schraa legde zijn functie neer. Arnold Heerts werd gekozen als nieuwe voorzitter.   

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.