Jeugd Oranje-jongens speelt 8-landentoernooi in Italië

09 Jul 2019 - Andre Triep

Op 9 juli vertrekt de selectie van Jeugd Oranje (onder 19 jaar) naar Italië om deel te nemen aan het 8-landentoernooi van de West-Europese Volleybal Federatie (WEVZA). Dit toernooi vindt plaats in Camigliatello Silano, in het berggebied van Calabrië ten oosten van Cosenza. Op ruim 1200m hoogte is het kleine Camigliatelle Silano (bijna 1000 inwoners) de thuishaven voor de 8 deelnemende teams. Nederland speelt in poule A met Italië, Frankrijk en Spanje (B). In poule B spelen België, Spanje (A), Portugal en Duitsland.

Het 8-landentoernooi biedt Jeugd Oranje weer kans om internationale ervaring op te doen. Het miste vorig jaar deelname aan het EK jongens onder 18, dat werd gewonnen door Duitsland, met Italië op de derde plaats en België op de zevende plaats. Die drie landen hebben zich via het EK van 2018 geplaatst voor de Jeugd Olympiade (EYOF), die van 21 juli t/m 27 juli 2019 in Baku plaatsvindt. Duitsland en Italië hebben zich ook geplaatst voor het WK onder 19 jaar dat van 21 augustus t/m 30 augustus in Tunesië plaatsvindt.

Selectie Jeugd Oranje

1. Jasper Wijkstra              spelverdeler
2. Yannick Bak                  buitenaanvaller
3. Nick Martherus              libero
4. Mathijs Apine                buitenaanvaller
5. Martijn Brilhuis              diagonaal
6. Kian Macnack                diagonaal
7. Bram Wiltenburg           middenaanvaller
8. Luuk Hoge Bavel           buitenaanvaller
9. Twan Peters                  buitenaanvaller
10 Jesper van Muijden       middenaanvaller
11. Luuk Hofhuis               middenaanvaller
12. Tieme de Jong             spelverdeler
16. Ferdy van Dijk             libero

De staf van Jeugd Oranje

Bondscoach: Arnold van Ree
Assistent coach: Claudio Gewehr
Fysiotherapeut: Aswin van der Kamp
Scout: Christy van Buren
Teammanager: Erik Noordijk

Nederland start woensdag 10 juli om 18.30u tegen het sterke Italië, waarvan op het EK onder 18 in 2018 in de Tsjechische plaats Zlin twee spelers werden gekozen in het dreamteam: buitenaanvaller Stefani Tommaso (veel scorende diagonaal) en spelverdeler Leonardo Ferrato. Overigens scoorden de andere Italiaanse buitenaanvallers Alessandro Michieletto en Piervito Disabato ook veel punten. Het zal dus een zware opgave voor Jeugd Oranje worden, maar we kunnen meteen zien of Nederland dichterbij gekomen is. Het is natuurlijk ook niet helemaal zeker of Italië met die opstelling het 8-landentoernooi ingaat. Het team van Jeugd Oranje komt grotendeels overeen met de selectie die bij het EK onder 18 jaar meedeed.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.