Heren VCN verwelkomen drie nieuwe spelers

25 Jun 2019 - Reinier de Boer

Topdivisionist VCN uit Capelle aan den IJssel heeft haar selectie versterkt met drie nieuwe spelers. Tevens heeft de ploeg van trainer Ferry van Hal een nieuwe assistent trainer/coach aangetrokken. VCN, dat vorig seizoen vijfde werd in de Topdivisie, raakte vier spelers kwijt.

De nieuwkomers zijn Ferdy van Dijk (Dordrecht), Tom van Reeuwijk (Heren 2 VCN) en Vincent Smid (Heren 2 VCN). ,,Tevens is een oud speler van ons team als assistent trainer/coach bij het team gekomen: Ralph Idzerda. Hier zijn we heel erg blij mee,” zegt trainer Ferry van Hal. ,,Sharif Gabriel en Rowan Hogenboom zijn als supersub bij het team betrokken.  Zij trainen mee en indien nodig zijn ze per direct bij een wedstrijd aanwezig.”

Tegenover de komst van drie nieuwelingen staat het vertrek van vier spelers. ,,Bij VCN Heren 1 hebben we een paar spelers gedag moeten zeggen, maar het team blijft over het algemeen intact. Cain van Hal gaat spelen bij ZVH in de Eredivisie. Martijn de Haan gaat spelen bij Sliedrecht 2 in de eerste divisie. Joost Groen stopt, maar is op afroep beschikbaar. Tom Feldkamp stopt wegens te grote drukte op het werk en de komst van een baby.”

VCN heeft een goed seizoen achter de rug. De promovendus eindigde als vijfde en daar is Van Hal tevreden mee. ,,Afgelopen seizoen was een hele nieuwe ervaring voor ons team in de Topdivisie. We moesten natuurlijk wennen aan het hogere niveau, maar dat hebben we vrij snel op kunnen pakken. Gedurende het seizoen liep het als team steeds beter en dat hebben we tot het eind van de competitie vol kunnen houden met een mooie vijfde plaats op de ranking. Dat was een resultaat waarvan we van tevoren niet hadden verwacht dat te bereiken.”

Zoals bij zoveel ploegen is een eventueel doel voor het komende seizoen nog niet helemaal duidelijk. ,,Het doel voor volgend seizoen staat nog niet vast. Dit bespreken we met zijn allen gedurende de voorbereiding. Evident voor mij als trainer/coach is, dat we als team wederom moeten groeien en tegelijkertijd een paar nieuwe spelers in moeten passen. Weer een top vijf  notering aan het eind van het seizoen zou een mooi resultaat zijn,” zegt Ferry van Hal.

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.