Nimir Abdelaziz beste aanvaller van Golden League

25 Jun 2019
(©CEV)

Ondanks dat de Lange Mannen hun tweede doel van deze zomer (plaatsing voor de Challenger Cup) niet hebben behaald, staan de individuele spelers wel hoog in de statistieken. Aanvoerder Nimir Abdelaziz is zelfs in drie categorieën lijstaanvoerder. Een kleine pleister op de wonde van het verlies tegen Wit-Rusland van afgelopen vrijdag.

Na afloop van de competitie is er op basis van statistieken een ranking gemaakt in zes aspecten van het volleybalspel. Nimir Abdelaziz voert drie daarvan aan, te weten die van meest scorende speler, van beste serveerder en beste aanvaller. 

Abdelaziz maakte tijdens de acht wedstrijden in de Golden League, zes poulewedstrijden en twee tijdens de Final Four, maar liefst 162 punten voor Nederland. Daarmee liet hij de diagonaal van Turkije, Adis Lagumdzija (130) ruim achter zich. Zijn 17 aces, waarvan hij er in de eerste set tegen Spanje in Koog aan de Zaan maar liefst zes sloeg, waren ook goed voor de koppositie, hij sloeg er eentje meer dan diezelfde Lagumdzija.Tevens was hij de beste aanvaller, hij sloeg 139 directe punten bij elkaar met zijn mokerharde smashes. 

Blokkeerder
Michaël Parkinson is met 25 killblocks de beste Nederlander in de Golden League. Daarmee moet hij alleen de Wit-Rus Siarhei Busel voor zich dulden. Die wist in evenveel wedstrijden (8) vijf directe blokpunten meer te maken.

In de receiver ranking, de spelers die er service opvangen, staat libero Just Dronkers op de derde plaats. Zijn percentagen perfecte passes is 36,87%. Slechts twee spelers hebben dat beter gedaan, toevallig waren het beide tegenstanders van Nederland in de poulefase. De Spanjaard Juan Manuel Gonzalez behaalde een efficientie van 37,78% en de Kroaat Marko Sedlacek presteerde leverde zelfs in 42,28% van de gevallen een perfecte pass aan zijn spelverdeler af.

Spelverdelers
Alleen op het gebied van spelverdeling blijven de Nederlandse spelers achter. Gijs van Solkema staat op een zevende plaats, Wessel Keemink vinden we terug op plek 10. De beste spelverdeler van de Golden League was de Oekraïner Vladyslav Didenko die in de drie wedstrijden die hij speelde een efficientie van ruim 63% behaalde.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.