Lange Mannen mikken op finale Final Four

21 Jun 2019
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Het Nederlands volleybalteam is gisteren naar Tallin, Estland afgereisd om zich op te maken voor een belangrijk weekend. Vanmiddag strijden de Lange Mannen tegen Wit-Rusland voor een plek in de finale van de Golden European League, wat het team nog een bonustoernooi zal opleveren. En er is wederom een kleine wijziging in het team.

De twee teams die zaterdag in de finale van de Final Four komen strijden niet alleen voor de titel van de European Golden League, maar krijgen ook de kans om een dikke week later een plek in de Volleyball Nations League af te dwingen. Dit kleine toernooi, de FIVB Challenger, geeft de kans aan verschillende teams uit alle continenten zich te nestelen tussen de wereldtop. Het eerste doel voor de Lange Mannen is dan ook om vandaag de halve finale door te komen. Wit-Rusland heeft echter een sterk team en dus zal Nederland op haar hoede moeten zijn.

Bondscoach Roberto Piazza heeft voor het finaleweekend gekozen om Sjoerd Hoogendoorn te selecteren, die heeft bewezen met zijn sprongopslag nuttig te kunnen zijn. Stijn van Schie is daardoor in Nederland achtergebleven. Ook heeft Piazza zijn lichte voorkeur die hij had voor Gijs van Solkema en Wessel Keemink doorgevoerd, waardoor Daan van Haarlem buiten de selectie valt. Voor de rest blijft het team ongewijzigd.

De andere halve finale gaat tussen Turkije en gastland Estland. De wedstrijd tussen Nederland en Wit-Rusland start vanmiddag om 15.00 uur Nederlandse tijd en is te volgen via Ziggo Sport kanaal 14 en Ziggo Sport Extra, of betaald via de site van de CEV; www.eurovolley.tv.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.