Sjoerd Hoogendoorn blijft bij Perugia

18 Jun 2019 - Coen Kaaij
(©CEV)

Diagonaal Sjoerd Hoogendoorn heeft voor een jaar bijgetekend bij Sir Safety Conad Perugia, de bekerwinnaar uit Italië en de verliezend finalist van het Italiaanse landskampioenschap. Hij zal zich daar volgend seizoen ook schikken in zijn rol als tweede man achter Aleksandr Atanasijevic, de Serviër die in de Italiaanse competitie 615 punten binnensloeg. "Ik zal alles moeten geven om te laten zien wat ik kan als er een beroep op me wordt gedaan."

"De tulp blijft hier!", staat te lezen op de website van de 'Block Devils', de bijnaam van de topploeg uit Perugia, waar naast Atanasijevic ook Wilfrédo Léon speelt. Het tekent hoe blij ze met de Nederlander zijn. Vorig jaar speelde Hoogendoorn zijn eerste seizoen waarin hij niet heel veel aan spelen toe kwam, zijn inbreng bleef veelal beperkt tot invalbeurten. In de Champions League speelde hij wel de gehele wedstrijd tegen Arkas Izmir en werd met 20 punten topscorer en verkozen tot Most Valuable Player. 

De club is blij Hoogendoorn te behouden. "Sjoerd is een man die het vertrouwen van de club op grote schaal heeft verdiend voor wat hij elke dag in het veld heeft gedaan en voor de persoon die hij is", zegt general manager Bino Rizzuto op de website van de club. "Op elk moment van het seizoen dat een beroep op hem werd gedaan, heeft hij altijd zijn steentje bijgedragen. We zijn blij hem weer bij ons te hebben en we zijn er zeker van dat hij nuttig zal zijn om onze doelen te bereiken."

Hoogendoorn heeft nog veel drive: "Ik heb het vorig jaar erg goed gehad, ik baal nog steeds van de seizoensfinale in de Champions League en in de competitie-play-offs en ik wil mijn best doen om nog een jaar te helpen om de club en het team onze doelen te laten bereiken."

Voor het gezin van Hoogendoorn is een langer verblijf in Perugia geen enkel probleem. "Mijn vrouw Clair is blij, mijn dochter Anna gaat naar de kleuterschool en is blij, we hebben zoveel mensen ontmoet. Dit aspect was ook belangrijk in mijn beslissing omdat, wetende dat mijn familie zich goed voelt, ik zeker rustig en relaxed ben", zegt hij in een reactie op de clubsite.

Gisteren presenteerde Perugia een nieuwe aankoop, de Est Robert Täht komt over van het Turkse Izmir. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.