Piazza gebruikt Kroatië als laatste experiment

15 Jun 2019
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Bondscoach Roberto Piazza gaf het na de gewonnen wedstrijd tegen Estland al aan. In de laatste wedstrijd voor de Final Four van de Golden European League wil de Italiaan nog wat laatste dingen testen. Het Nederlands Team is al geplaatst voor de Final Four volgend weekend in Estland, dus het resultaat van de wedstrijd vanmiddag in en tegen Kroatië doet er niet toe.

Na het succesvolle weekend vorige week konnen de Nederlandse volleybalmannen zich al groepswinnaar noemen. Nederland heeft vier van de vijf wedstrijden winnend afgesloten en daar kan geen tegenstander meer aan tippen. De wedstrijd tegen Kroatië van vanavond geeft Roberto Piazza wellicht de mogelijkheid om zijn team weer in een andere opstelling te zien. Opvallend is wel dat Daan van Haarlem niet meegereisd is.

De bondscoach heeft op de spelverdelerspostitie veel gewisseld. Toen Van Haarlem begin van de zomer nog niet helemaal fit was werd Gijs van Solkema meteen getest. Daarna was het Wessel Keemink die liet zien zijn team prima daaiende te kunnen houden. De enige spelverdeler die nog geen wedstrijd in de basis is begonnen is Daan van Haarlem. De oudste speler van de selectie en de man die vorige zomer een sterk WK speelde is in de groepsfase niet veel aan de bak gekomen. Het zal afwachten worden wie Piazza mee zal nemen naar de Final Four, dat volgend weekend in Estland zal plaatsvinden. 

De selectie is buiten Daan om hetzelfde als vorige week in Hoogeveen: 

Spelverdelers: Gijs van Solkema, Wessel Keemink
Diagonalen: Nimir Abdel-Aziz, Wouter ter Maat
Passer-lopers: Thijs ter Horst, Maarten van Garderen, Gijs Jorna, Ewoud Gommans, Stijn van Schie
Middenmannen: Fabian Plak, Michael Parkinson, Tim Smit, Luuc van der Ent
Libero: Just Dronkers

De wedstrijd begint zaterdagmiddag om 16.30 uur en is live te zien op Ziggo Sport Docu, of via het betaalde online kanaal van de CEV: www.eurovolley.tv

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.