Bart Vlasblom naar Sovoco

11 Jun 2019 - Reinier de Boer

De diagonaalspeler Bart Vlasblom speelt komend seizoen voor eerste divisionist Sovoco uit Soest. Vlasblom speelde jaren bij Protos. Hij is de enige nieuwe speler van de ploeg van trainer Brad Taylor. De andere elf spelers van Sovoco zijn gebleven, zodat de ploeg met twaalf man de competitie ingaat.

Brad Taylor heeft in zijn lange trainersloopbaan nog niet eerder meegemaakt dat het gehele team in tact blijft na een jaar. ,,Nee, meestal vertrekken er aan het eind van het seizoen zo’n acht spelers. We zijn het seizoen begonnen met twaalf spelers, maar eind vorig jaar is een speler vertrokken, waardoor we de tweede helft van de competitie met elf man hebben gespeeld.”

Brad Taylor gaat zijn tiende seizoen in als trainer van Sovoco, dat afgelopen seizoen als vijfde eindigde in de eerste divisie A. Daarmee is hij een trainer die het langst onafgebroken trainer is van een ploeg in de eerste divisie. Hij is blij met de komst van Bart Vlasblom. ,,Ja, Bart is een aanwinst. Hij was een van de dragende spelers van Protos. Hij zal de concurrentie aan moeten gaan met Jorik Knol. Door de komst van Bart zal Thomas Robers verhuizen van de diagonaalpositie naar de positie van passer/loper. Daarnaast worden twee spelers dit jaar vader en dat is voor hun inzetbaarheid voor een volleybalteam vaak niet gunstig,” zegt Taylor.

Sovoco heeft zichzelf niet een bepaald doel gesteld. ,,We hebben kwaliteit genoeg om ons te handhaven. We denken bijvoorbeeld helemaal niet aan een kampioenschap. Het is moeilijk te zeggen, want er zijn veel ontwikkelingen in de eerste divisie A. Rond de Kerstdagen kunnen we daar meer over zeggen, want dan hebben we tegen elke ploeg gespeeld.”

Taylor is al heel lang verbonden aan Sovoco en speelde zelf zeven jaar in het eerste herenteam van de ploeg uit Soest. Als trainer was hij werkzaam bij Gemini Hilversum en Protos.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.