Weer buitenlandse kapers bij eredivisie beach

10 Jun 2019 - Magrietha Top

Afgelopen weekend werd er in Zutphen gevolleybald op het zand. Met name de vrouwen hadden een enorm sterk bezet deelnemersveld. De hele Nederlandse top en subtop was aanwezig. Ook was er weer buitenlandse inbreng. Bij de heren was er deelname van de vaste kern topteams in de eredivisie en ook hier waren er buitenlandse bezoekers. De winst ging bij de mannen naar de Belgen Colson en Deroey en bij de vrouwen ging de winst naar van Iersel en Stubbe. 

In de halve finales bij de dames stond de hele Nederlandse top op het programma. Zo kwam Keizer/Meppelink in actie tegen Bloem/Sinnema. En de uitslag mag toch wel verrassend genoemd worden, de wedstrijd ging met 2-0 naar Bloem/Sinnema. Daarmee waren de Europees kampioenen uitgeschakeld. De andere halve finale was een redelijk makkelijke prooi voor van Iersel/Stubbe. Zij waren duidelijk een maatje te groot voor de Spanjaarden Fernandez Navarro en Lobato. 

De finale werd een prachtige strijd tussen Van Iersel/Stubbe en Bloem/Sinnema. Van Iersel/Stubbe pakte overtuigend de eerste set, maar Bloem/Sinnema kwam op karakter terug in de wedstrijd. Ze wonnen de tweede set met 23-21. Dat setverlies bracht Van Iersel/Stubbe niet van de wijs, gedecideerd werd de derde set gepakt met 15-11. Keizer/Meppelink completeerden het podium door de gasten uit Spanje te verslaan in de kleine finale. 

Bij de mannen was er ook buitenlandse inbreng in de halve finale. Het Belgische team Colson/Deroey wist in een spannende driesetter te winnen van Bouter/Penninga. Na een hele ruime 10-21 konden ze dat niveau niet vasthouden. De Belgen trokken met 15-13 aan het langste eind in de beslissende set. In de andere halve finale was er winst voor van der Ham/Nijeboer. Zij wisten, ook in een driesetter, Boehlé/Boermans af te troeven. 

Qua spanning was de finale bij de mannen een deceptie. De bezoekers uit België waren veel te sterk voor van der Ham/Nijeboer. En daarmee was er weer een buitenlandse inbreng dat er vandoor ging met een titel in de ‘Nederlandse’ eredivisie. Boehlé/Boermans mochten de laagste trede van het podium beklimmen. 

 

Foto: pimspictures

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.