Selectie Donitas Dames 1 zo goed als rond

09 Jun 2019 - Magrietha Top

Op 16 april werd reeds geschreven dat er veel speelsters van de oude selectie een andere weg in zouden slaan. De keuzes hierin zijn divers, van een stapje terug tot een stapje erbij en van het toe leggen op een maatschappelijke carrière tot het meer tijd vrij maken binnen de privésfeer. Wij zijn blij te kunnen vermelden dat ondanks de vertrokken speelsters, de teller nu op 12 staat met Topdivisie waardige (nieuwe) speelsters. 

Aanvoerster en hoofdblokkeerder Femke Yntema, passerloper Ellen Jansen, spelverdeler Iris van der Veen, hoofdblokkeerder Mijke Nijenhuis en libero Sanne Huisman zijn ook komend seizoen weer te bewonderen in het blauw-geel van Donitas. Waarmee ons team over de hele linie structuur behoud, maar aanvulling voor verbreding wel nodig is.

Daarnaast hebben we 7 nieuwe speelsters, te beginnen met libero Demi Veenstra. Demi komt over van Bolsward, maar trainde het hele jaar reeds 1 x in de week mee. 

Onze 2enieuwe aanwinst is diagonaal Anouk de Haan. Anouk heeft het afgelopen jaar nergens gespeeld, maar ook Anouk trainde het afgelopen jaar reeds 1 x in de week mee. Anouk speelde daarvoor in de Topdivisie bij Sudosa Desto.

Drie speelsters komen over vanuit VC Sneek Dames 2, te weten spelverdeelster Tessa Jansen, passerloper/diagonaal Daphne Kruis en hoofdblokkeerder Anouk Oldenburger. Waar Sneek de keuze heeft gemaakt om geen opvulwedstrijden te gaan spelen voor de Topdivisie (De 2de plek in de eerste Divisie gaf wel het recht) maken deze drie kanjers een persoonlijke keuze. 

Jet Oosterheert komt over van Apollo 8, waar ze het afgelopen jaar in Dames 2 heeft gespeeld en kampioen is geworden. Gezien het feit dat ze het jaar daarvoor ook al kampioen werd met Apollo dames 1 in de Topdivisie weet ze wat winnen is. Zij gaat ons versterken op de passerloper/diagonaal positie. 

Als laatste hebben we nog Ana Nicolaev, oftewel onze Oosterse verrassing (in ieder geval ligt haar geboorteland een stuk oostelijker dan waar ze de komende 4 jaar gaat wonen en volleyballen) Ana komt uit Moldavië en gaat als passerloper bij ons spelen.

Hiermee hebben wij voor volgend jaar een compleet team waar de rek nog lang niet uit is. Wij streven er naar om de balans in het team zo goed mogelijk neer te zetten, waarbij een mix van ervaring en jeugdig enthousiasme elkaar moeten aanvullen. Gezien bovenstaande is dit zo goed als gelukt, maar, ben je een ervaren passer loper en heb je altijd al de wens gehad om bij de hoogst spelende studentenclub van Nederland te spelen, dan is daar nog plek voor! 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.