Oranje zonder van Garderen en van Solkema

08 Jun 2019
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De Lange Mannen spelen morgen in Koog aan de Zaan in de European Golden League tegen koploper Spanje, maar doen dat wederom met een gewijzigde selectie. Maarten van Garderen blijft thuis vanwege een onbekende blessure aan zijn voet en Gijs van Solkema zit dit weekend niet bij de selectie omdat Daan van Haarlem weer fit lijkt te zijn.

Vorig weekend zaten onder andere Stijn van Tilburg en Twan Wiltenburg nog bij de selectie, maar zij werden gedurende de week al vervangen door Stijn van Schie en Luuc van der Ent. Het lijkt erop dat van Tilburg en Wiltenburg niet meer in actie komen tijdens de European League. Ook Sjoerd Hoogendoorn mocht zich deze week melden op Papendal om zich nog te laten zien nadat hij met zijn club Perugia laat klaar was. 

Diezelfde Hoogendoorn zit morgen meteen bij de wedstrijdselectie omdat Maarten van Garderen rust moet houden vanwege een kleine blessure aan zijn voet. Onbekend is wanneer hij weer mag trainen. Gijs van Solkema maakte een tijdje geleden succesvol zijn debuut bij het Nederlands Team. Hij kreeg onder andere de kans omdat Daan van Haarlem niet helemaal fit was. Dit weekend zal Gijs van Solkema echter niet mee doen want naast Daan van Haarlem heeft coach Roberto Piazza Wessel Keemink bij de selectie gehouden. Bondscoach Piazza kan per week kiezen wie hij meeneemt dus de selectie is allesbehallve definitief.

De selectie van Oranje voor morgen: 

Spelverdelers: Daan van Haarlem en Wessel Keemink.

Diagonaalspelers: Nimir Abdelaziz, Wouter ter Maat en Sjoerd Hoogendoorn.

Pass/lopers: Thijs ter Horst, Gijs Jorna, Ewoud Gommans en Stijn van Schie.

Middenblokkeerders: Michael Parkinson, Fabian Plak, Tim Smit en Luuc van der Ent.

Libero: Just Dronkers.

Bij winst morgen hebben de Lange Mannen hun eindklassering in de poule volledig in eigen hand. Bij verlies zal een ticket voor de Final Four van de resultaten van de Spanjaarden af hangen. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje begint morgen om 16.30 in Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan. De wedstrijd is ook live te volgen via Ziggo Sport. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.