VNL week 3; Guidetti leidt met Turkije

08 Jun 2019 - Eline Draaisma
(©FiVB)

Met drie weken van actie in de Volleyball Nations League achter de rug kan er weer een balans opgemaakt worden. Met voor ieder land nog zes wedstrijden te gaan, wordt de strijd om de 'Final Six' spannend. Ook voor de teams die tegen degradatie strijden, is het erop of eronder de komende weken. 

Na negen duels is er geen enkel team wat ongeslagen is, maar het Turkije van Giovanni Guidetti komt daar wel dichtbij in de buurt. Slechts één keer werd er verloren, wel zeer verrassend van Korea (15e). Daarachter komen er vier teams met twee nederlagen, namelijk Italië, Amerika, China en Polen. Nederland, met maar twee zeges op zak, vindt zichzelf terug op de 13e plek. 

Toplanden tegen elkaar
In de komende weken staan er veel van de landen van de top-zes tegenover elkaar, maar ook deze week kwamen er al wat mooie affiches voorbij. China en Italië maakten er een spektakelstuk van in Hongkong. Italië verloor uiteindelijk, na een 0-2 voorsprong, met 3-2 van China. Paola Egonu scoorde maar liefst 40 (!) punten voor Italië, maar Zhu Ting (26 punten) stapte als winnaar van het veld. 

Een ander topaffiche van deze week ging tussen Amerika en Brazilië. De Amerikaanse ploeg van coach Karch Kiraly moest in eigen huis een nederlaag slikken tegen Brazilië, dat vooral weer kon leunen op een uitstekend spelende Gabi Guimaraes (26). 

Strijden tegen degradatie
Vier landen strijden dit jaar tegen degradatie uit de Volleyball Nations League. België, de Dominicaanse Republiek, Polen en Bulgarije vechten met elkaar uit wie na deze zomer het hoogste niveau moet verlaten. Op dit moment staat Bulgarije onderaan, het won nog geen enkele keer. Nederland hoeft zich hier overigens geen zorgen om te maken, deelname aan de VNL is voor de komende zeven jaar gegarandeerd. Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.