Heren Set Up '65 trekken zich terug uit eerste divisie

07 Jun 2019 - Reinier de Boer

Het eerste herenteam van Springendal/Set-Up '65 uit Ootmarsum trekt zich terug uit de eerste divisie en het landelijke volleybal. Het vlaggenschip heeft deze beslissing samen met het hoofdbestuur moeten nemen, omdat de club er samen met een aantal spelers niet in geslaagd is een volledig team op de been te brengen. Springendal/Set Up '65 eindigde afgelopen seizoen als derde en kreeg zelfs de kans te promoveren naar de Topdivisie.

Door deze beslissing wordt het tweede herenteam van Springendal/Set Up '65 het nieuwe vlaggenschip van de vereniging dat zal uitkomen in de derde divisie. Na vele jaren waarin Heren 1 met veel bekende gezichten uit Ootmarsum het topvolleybal terug heeft gebracht naar Ootmarsum houdt het dus op.

Vanaf de promotieklasse heeft men zichzelf  omhoog weten te volleyballen naar de eerste divisie. Hier is men afgelopen jaar op een derde plek geëindigd en werden er mooie potjes op het scherpst van de snede gespeeld voor enthousiaste en volle tribunes.  

Nadat begin 2019 duidelijk werd dat een groot aantal spelers zou stoppen stond er voor Heren 1 de lastige taak nieuwe spelers te vinden. Eerder werd al bekend dat tweede spelverdeler Wouter Liefaard vertrok naar Webton/ Hengelo. Passer/loper Jasper Brouwer kan volleybal moeilijk met zijn werk combineren en stopte ook bij Set Up '65. De derde speler die de club uit Ootmarsum verliet is diagonaalspeler Peter Kemperink.

De mensen van de club hebben er de laatste maanden met man en macht aan gewerkt om een nieuw team te kunnen vormen. Springendal/Set Up '65 heeft wel trainers gevonden die het vlaggenschip uit de brand wilden helpen, waardoor Heren 1 dacht een doorstart te kunnen maken. Door het stoppen van nog een aantal spelers was er geen volwaardige selectie meer op de been te brengen. In het mannenvolleybal heerst schaarste en veel clubs in de regio Twente vissen uit dezelfde vijver. Tal van combinaties zijn afgelopen weken bedacht waardoor dit besluit is genomen.

 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.