Reactie Brouwer en Varenhorst na vertrek Ronnes

06 Jun 2019
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Het vertrek van de bondscoach van BeachTeam Nederland was verrassend, zo ook voor de spelers. De beste beachvolleyballers van Nederland zagen het niet aankomen. Toch zijn Brouwer en Varenhorst Gijs Ronnes ook erg dankbaar. 

Na tien jaar intensief trainen is er gisteren een eind gekomen aan een lange en succesvolle samenwerking. Christiaan Varenhorst en Alexander Brouwer zijn immers de pupillen van Ronnes en zo sloeg de boodschap dan ook in als een bom. Gijs Ronnes verklaarde gisteren dat hij het qua energie en scherpte niet meer helemaal op kon brengen om de topteams te begeleiden. "Dan presteren we niet en daar wordt niemand blij van", verklaarde de nu ex-bondscoach aan Volleybalkrant. 

Alexander Brouwer vertelt wat over het moment dat het hen ten oren kwam. "We zouden een gesprek hebben met de staf, zoals we dat elke week doen voor een training. Maar dit keer kwamen Christiaan, Steven van de Velde en technisch directeur Joop Alberda ook de vergaderruimte in. Gijs vertelde per direct te stoppen en gaf daar zijn redenen voor. Het was een enorme schok. Tien jaar werken we dag in dag uit samen. Over twee weken staat er een WK op het programma en we zijn op weg naar Tokyo 2020. De emotie waar Gijs het mee bracht zorgde bij mij ook voor tranen. De manier waarop vind ik helemaal bij Gijs passen. Het is volle bak of helemaal niet. Als wij op 70% stonden te trainen zei hij ook altijd: 'ga liever naar huis.'"

Ook Christiaan Varenhorst was emotioneel na het horen van de boodschap. "Mijn eerste reactie was: 'kut'. We spelen volgende week alweer in Polen voor een vier sterren-toernooi." Varenhorst had op geen enkele manier door dat dit er aan zat te komen. Toch zal hij meteen weer moeten schakelen. "We moeten door."

Het besluit van Ronnes betekent een einde van een enorm succesvol tijdperk. Het mag duidelijk zijn dat onder Gijs Ronnes het Nederlands mannenbeachvolleybal absolute wereldtop geworden is. Varenhorst is het daar helemaal mee eens. "Gijs is heel belangrijk voor mij geweest en we hebben samen mijn manier van spelen ontwikkeld", vertelt hij. "Ook heeft hij mij een beter mens gemaakt." Brouwer voegt er het volgende aan toe. "Gijs zijn kracht was om mensen te raken en te inspireren. Zijn manier van met elkaar omgaan en hard trainen werkte heel goed. Er was altijd veel respect, over en weer." 

Gijs, bedankt. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.