Van Haarlem ontbreekt bij opening Golden League

24 May 2019 - Coen Kaaij
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Bondscoach Roberto Piazza moet het in de eerste wedstrijd van de European Golden League zaterdag in Apeldoorn stellen zonder spelverdeler Daan van Haarlem. Hij is nog niet fit genoeg. Gijs van Solkema is als vervanger opgeroepen. In totaal zijn er drie debutanten bij de Lange Mannen.

De Nevobo maakte vrijdag de selectie bekend voor de eerste Golden League-wedstrijd tegen Kroatië. De nieuwe bondscoach Piazza heeft gekozen voor negen spelers die ook van de WK-selectie deel uit maakten. Nieuw in oranje zijn middenman Luuc van der Ent, spelverdeler Gijs van Solkema en passer/loper Stijn van Tilburg. Fabian Plak is hersteld na de stressfractuur in zijn scheenbeen, die hem het WK van afgelopen jaar kostte. Ewoud Gommans is als tweede libero of wellicht vijfde passer/loper aan de selectie toegevoegd. De geblesseerde Robbert Andringa ontbreekt nog.

Nederland speelt zaterdagmiddag om 17.00 uur in Omnisport Apeldoorn tegen Kroatië, de nummer 23 van de Europese ranking. Kroatië kwalificeerde zich voor de Golden League door vorig jaar de Silver European League te winnen. In de Final Four versloegen de Kroaten Macedonië en Wit-Rusland.

De man om in de gaten te houden is Leo Andrić, hij was de topscorer voor zijn ploeg afgelopen internationale seizoen. In januari verving hij de naar Griekenland verhuisde Niels Klapwijk bij het Turkse Afyon Belediyespor Yüntas. Daar wist hij in 59 sets maar liefst 350 keer te scoren.

De wedstrijd wordt live uitgezonden op Ziggo Sport, kanaal 14 bij Ziggo. 

Complete selectie:

 Naam  Positie
 Wessel Keemink  Spelverdeler
 Gijs van Solkema  Spelverdeler
 Maarten van Garderen  Passer/loper
 Thijs ter Horst  Passer/loper
 Gijs Jorna  Passer/loper
 Stijn van Tilburg  Passer/loper
 Luuc van der Ent  Middenman
 Fabian Plak  Middenman
 Tim Smit  Middenman
 Michaël Parkinson  Middenman
 Nimir Abdelaziz (aanvoerder)  Diagonaal
 Wouter ter Maat  Diagonaal
 Just Dronkers  Libero
 Ewoud Gommans  Libero


Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.