Bert Bril gaat naar Olhaco

17 May 2019 - Reinier de Boer

De eerstedivisionist Olhaco uit Hoogeveen heeft haar eerste versterking voor het nieuwe seizoen binnen. De 23-jarige spelverdeler Bert Bril komt over van Coniche Zwolle, dat uit de Eredivisie degradeerde. Hij speelde daarvoor al voor de Hoogeveense volleybalclub en keert dus terug op het oude nest. Olhaco is druk bezig een nieuw team te formeren, want de ploeg raakte maar liefst zes spelers kwijt.

Voordat Bert Bril naar Zwolle vertrok speelde hij twee jaar bij Olhaco onder leiding van trainer Dennis Luider, die naar derdedivisionist Emmen ’95 verkaste. Hij koos destijds voor de overgang naar Zwolle, omdat hij de kans om in de Eredivisie te spelen niet wilde mislopen. Na het uiteenvallen van Zwolle koos de spelverdeler uit Lutten voor zijn oude club. Door de degradatie van Zwolle was de keus voor Olhaco voor de 1 meter 96 lange Bril geen moeilijke. Hij heeft het altijd goed naar de zin gehad bij Olhaco en wil graag met de club een nieuw avontuur aangaan.

Olhaco heeft dringend versterking nodig, want de Hoogeveense volleybalclub raakte maar liefst zes spelers kwijt. Het 14-jarige talent Guus Boer, die onlangs met de Pré-Jeugd Oranje in Rusland een kwalificatietoernooi speelde, vertrekt naar Sudosa-Desto. Boer speelde het afgelopen seizoen in Olhaco 2 in de derde divisie. Ook middenman Paul Dierdorp maakt de overstap van Olhaco naar Sudosa-Desto. Thijs Scholte, Elmar Brinkhuis en Daan Hakkers hebben een jaar bij Olhaco gespeeld, maar verlaten de club. Spelverdeler Jarno van Timmeren is gestopt bij Heren 1 wegens lichamelijke ongemakken. ,,Ik vertrek niet vrijwillig bij Heren 1. Mijn lichaam protesteert te veel. Ik vind het erg jammer.” Van Timmeren was afgelopen seizoen ook trainer van Dames 2 van Olhaco.

Afscheidswedstrijd

Dennis Luider heeft na zes jaar Heren 1 getraind te hebben, Olhaco verlaten. Het eerste herenteam en oud-spelers van Heren 1 spelen op woensdag 22 mei vanaf 20.00 uur in sporthal Trasselt een afscheidswedstrijd voor Luider. Op deze avond willen de spelers Dennis bedanken voor alle jaren als trainer. Mooie hoogtepunten in die jaren waren de twee jaren  Topdivisie,  de bijna uitschakeling van Dynamo in de beker, stuntwedstrijden in de Topdivisie tegen Sliedrecht en Zaanstad en de promotiewedstrijden tegen Tilburg. In totaal worden er op 22 mei dertig spelers verwacht. Dit zijn spelers, die in de afgelopen zes jaar minstens een officiële wedstrijd onder leiding van Dennis Luider hebben gespeeld. Enkele namen van spelers, die tijdens de afscheidswedstrijd van Luider aanwezig zullen zijn, zijn: Maarten Bisschop, Ben van Noorden, Ralf Chardon, Thijs van Noorden, Menno Volkerink, Dennis Robben, Gert Jan Bril, Jheffrey Albertoe en Rick Seubers. Zij zullen een wedstrijd spelen tegen het eerste team van vorig seizoen.   

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.