Geerdink naar Apollo 8, Baijens naar Franse Mulhouse

16 May 2019 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Twee middens van het Talent Team Papendal verlaten de club voor een nieuwe uitdaging. Eline Geerdink vertrekt naar Apollo 8, Indy Baijens maakt de stap over de grens en verhuist naar Mulhouse. 

Eline Geerdink is de vierde nieuwe aanwinst voor Apollo 8 en treft bij haar nieuwe club haar (oud-)teamgenoten Rianne Vos en Tess de Vries. De 1,97 meter lange Geerdink heeft een goed gevoel bij de club uit Borne: "Ik denk dat de vereniging goed bij me past, er heerst hier een goede sfeer. Daarnaast waren de meiden ook erg enthousiast. Ik heb er enorm veel zin in en ik hoop dat we met attractief volleybal de kampioenspoule weten te halen."

De gebroeders Oosting zien in de 19-jarige midden een zeer toegevoegde waarde voor hun team: "Ze is een volleybalster met veel potentie. Haar krachten liggen aan het net in zowel de blokkering als de aanval. We zijn ervan overtuigd dat Eline een goede aanvulling is op het team."

Baijens naar Frankrijk
De andere midden die vertrekt bij het Talent Team Papendal is Indy Baijens. De 18-jarige midspeelster werd voor deze zomer meegenomen op de longlist van bondscoach Jamie Morrison en zal zeer waarschijnlijk volgende week haar debuut maken voor het grote Oranje, als de VNL begint. Baijens had meerdere opties, maar koos uiteindelijk voor Frankrijk. Op de site van haar nieuwe club spreekt ze enthousiast over haar overstap: "Ik ben heel blij dat ik heb getekend bij Mulhouse! Na twee jaar in de Nederlandse competitie is het tijd om deze stap te zetten om mijn spel nog verder te verbeteren in een team dat een voorname rol speelt in de Franse competitie."

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.