Nieuwe uitdagingen voor Nederlandse internationals

13 May 2019 - Eline Draaisma
Knip, Beliën en Buijs lijken te vertrekken bij hun huidige clubs. (©CEV)

Het heeft er alle schijn van dat drie Nederlandse internationals volgend jaar voor een nieuwe club spelen. Yvon Beliën en Anne Buijs lijken op weg naar verschillende clubs in Turkije. Wat in ieder geval zeker is, is dat zal Kirsten Knip vertrekken bij Ladies In Black Aachen. 

Het clubseizoen zit er voor de meeste internationals alweer op en er wordt door het Nederlands team alweer getraind in de aanloop naar de drukke zomer. Dat is vaak ook de tijd dat speelsters uitkijken naar nieuwe uitdagingen bij andere clubs. Voor drie Nederlandse speelsters lijkt het erop dat zij naar een nieuwe club zullen gaan.

Yvon Beliën lijkt, na een seizoen bij Besiktas, op weg naar aartsrivaal Galatasaray. Door verschillende Turkse websites wordt gemeld dat de Nederlandse midspeelster een contract getekend heeft bij Galatasaray. Ook het doorgaans goed geïnformeerd www.worldofvolley.com meent te weten dat Beliën vertrekt. Galatasaray heeft over het algemeen een sterk team, maar moet het vaak doen met een plaats net achter de grote topclubs (Eczacibasi, Vakifbank en Fenerbahçe).
Galatasaray lijkt volgend seizoen nadrukkelijker mee te willen doen om te prijzen en maakte eerder al bekend dat het Alesia Rykhliuk ook overnam van Besiktas. In de documentaireserie 'Van Hier Tot Tokio' van Ziggo Sport vertelde Beliën zelf dat Rykhliuk tijdens het seizoen was ontslagen door Besiktas door het tekenen van een contract bij Galatasaray in verband met de rivaliteit tussen de clubs. Nu staat de 25-jarige Beliën zelf voor de overstap naar Galatasaray. 

Buijs op weg naar THY
Op dezelfde Turkse websites wordt gemeld dat Anne Buijs weer terugkeert naar Turkije om te gaan spelen voor THY, ook wel Turkish Airlines. De club is ambitieus en contracteerde eerder ook al twee Amerikaanse speelsters voor het nieuwe seizoen. Net als de transfer van Beliën is ook de overstap van Buijs nog niet officieel bevestigd, maar het heeft er alle schijn van dat Buijs na één seizoen teruggaat naar de Turkse competitie. Eerder speelde ze in Turkije voor Nilüfer en Vakifbank. Dit jaar speelde ze in Italië voor Monza, waarmee ze de Challenge Cup wist te winnen en in de play-offs de halve finale haalde. 

Knip vertrekt bij Ladies In Black
Wat wel zeker is, is dat Kirsten Knip volgend jaar niet meer in Aachen zal spelen. De libero kondigde op haar Instagram aan na drie jaar te vertrekken bij de 'Ladies In Black'. Het is nog niet bekend waar Knip volgend seizoen zal gaan spelen. Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.