Leegloop bij Inter Rijswijk

14 May 2019 - Reinier de Boer

Bij Inter Rijswijk ondergaat het eerste herenteam komend seizoen een volledige metamorfose.  Maar liefst negen spelers verlaten Heren 1 en daarnaast vertrekt ook trainer Willy Steenbakkers. Ook Arie van Wolferen en Frank Remkes van de technische staf stoppen bij Heren 1 van de nummer drie van de Topdivisie. Steenbakkers wordt opgevolgd door Aafke Verbrugge.

Heren 1 begint komend seizoen met een volledig nieuwe technische staf. Na zeven jaar leiding te hebben gegeven zit de taak van Willy Steenbakkers en de staf met Arie van Wolferen en Frank Remkes er op. Komende periode wordt verder gekeken naar de verdere invulling van de technische staf en het team dat gaat uitkomen in de Topdivisie.

,,Als vereniging kunnen wij trots terugkijken op de resultaten die zijn behaald onder leiding van Willy,” zegt voorzitter Peter Honselaar. ,,Als we terugkijken naar het kampioenschap in de eerste divisie en de Topdivisie, de NOJK podiumplaatsen en de jaren Eredivisie, zijn dat voor de vereniging hele mooie prestaties. Ook het afgelopen seizoen is lang meegespeeld voor een toppositie en is het seizoen uiteindelijk afgesloten met een derde plek,” valt op de website van Inter Rijswijk te lezen.

Bij Inter Rijswijk vindt een enorme leegloop plaats, want maar liefst negen spelers hebben de ploeg verlaten. Marius den Hartog en Jeffrey van Wijk vertrokken naar Eredivisionist Sliedrecht. Daan Haanappel en Jorg de Waard gaan naar Eredivisionist Taurus. Ricardo Hofman verkast naar ZVH Volleybal dat net naar de Eredivisie promoveerde. Matthew Immers gaat naar BTN, Harm Houwink naar Sliedrecht 2, Roy Haanappel naar Velo en Sander Groos is gestopt.

Willy Steenbakkers is daar eigenlijk best tevreden over. ,,Wij zijn vooral trots dat zes/zeven spelers van de ploeg nu de stap naar de Eredivisie maken, waar ze goed op hun plek zijn.” Zijn eigen toekomst is echter nog onzeker. ,,Wat ik zelf ga doen weet ik nog niet. Ik zal kijken wat er op mijn pad komt. Naast het volleybal vervul ik ook nog de functie van voorzitter van de Jeugd- en Topsportcommissie van de hockeyvereniging van mijn dochter. Ik verveel mij voorlopig niet, omdat de hockeycompetitie nog tot in juni doorloopt.”

Met de komst van Verbrugge bij Inter Rijswijk wordt nog meer de nadruk gelegd op het opleidingstraject. Verbrugge blijft ook hoofdcoach van het opleidingsteam waar zij al verantwoordelijk voor was. Met de prestaties van de jongens A en B teams van Inter Rijswijk op de clubkampioenschappen zit daar veel potentie volgens de club. ,,Die lijn zetten we graag door,” zegt de voorzitter. Tijdens de komende periode wordt gewerkt aan het verder neerzetten van de organisatie en het eerste herenteam.

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.