Marnick van Lith stopt bij heren VC Sneek

13 May 2019 - Reinier de Boer

Marnick van Lith stopt als trainer van Heren 1 van eerstedivisionist VC Sneek. Hij heeft drie jaar gewerkt als trainer bij de heren van de club uit Sneek. Daarnaast zullen ook vier spelers de volleybalclub verlaten.  Vanuit de jeugd van de Friese club zullen enkele talentvolle spelers naar de eerste selectie doorstromen.

Marnick van Lith stopt na drie jaar VC Sneek Heren 1 en heeft een nieuwe functie bij de volleybalclub aangenomen. ,,Er staat een prachtige lichting dames talenten bij Sneek tussen de 14 en 17 jaar. Tijdens mijn tijd bij de bond heb ik jaren gewerkt met deze leeftijd. Ik kijk er naar uit om deze groep uit te gaan dagen en te kijken waar ze kunnen eindigen. Het doel is om ze klaar te stomen voor de Eredivisie, zodat Sneek wederom het eerste team kan vullen met een nieuwe lichting eigen jeugd en het de rest van Nederland knap lastig kan maken,” zegt van Lith.

De vertrekkende trainer heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn periode als trainer van de heren van de eerstedivisionist, die afgelopen seizoen als achtste eindigden. ,,Ondanks de beste dip halverwege het afgelopen seizoen, hebben we een mooi begin en einde gehad. Ik vind het knap hoe we ons herpakt hebben en de belangrijke wedstrijden aan het einde van het seizoen gewonnen hebben. Vergeleken met drie jaar geleden, toen ik begon, hebben we het ieder jaar serieuzer aangepakt. Ik denk dat we tevreden mogen zijn waar we het gebracht hebben.” 

Naast het vertrek van trainer Van Lith zullen ook enkele spelers Sneek verlaten. ,,Er zullen bij Heren 1 van Sneek wat wisselingen zijn,” zegt Van Lith. ,,Jorn Meijer stopt. Hij wil wat meer naar zijn vriendin Marrit Jasper in Aachen toe kunnen. Dat geldt ook voor Rowan Heikoop. Hij gaat mee met zijn vriendin naar Suhl. Verder stopt onze oudste spelverdeler. De tijdelijke aanwinst Rients Julianes gaat weer bij zijn oude club spelen in Leeuwarden. Vanuit Sneek zal er wat jeugd doorstromen dat dit jaar al fanatiek heeft meegetraind. Verder komen er wellicht nog een of twee nieuwe spelers van een aardig niveau. Dat is nog even afwachten,” zegt Marnick van Lith.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.