Winst voor BTN duo's in Breda bij eredivisie beach

12 May 2019 - Magrietha TopAfgelopen weekend werd er afgetrapt voor de eredivisie beachvolleybal in eigen land. In Breda konden de teams beginnen aan de eerste krachtmeting van dit buitenseizoen. Ook dit seizoen zijn er nieuwe teams, dus een mooie gelegenheid om te zien waar je staat als team. 

 

Bij zowel de mannen als de vrouwen ging de winst naar een team van BTN. Bij de mannen wonnen Jasper Bouter en Ruben Penninga in een eenzijdige finale van Mees Blom en Yorick de Groot. Bij de dames ging die eer na een hele spannende finale naar Emma Piersma en Pleun Ypma. 

 

Bij de mannen werd de eerste halve finale gespeeld tussen Boehlé/Boermans en Blom/de Groot. Laatst genoemde duo nam na de eerste set de leiding via 21-19. Boehlé/Boermans gaf zich echter niet zomaar gewonnen en knokten zich via 15-21 terug in de wedstrijd. De beslissende derde set was echter weer voor Blom/de Groot. 

 

De andere halve finale ging tussen Bouter/Penninga en van Steenis/Vismans. Deze wedstrijd werd een relatief simpele 2-0 overwinning voor Bouter/Penninga. 

 

De finale was bij de mannen geen spannende. Bouter/Penninga was veel te sterk voor Blom/de Groot. Wellicht had de halve finale te veel kracht gekost. Het werd 21-9 en 21-10.

De derde plek ging naar van Steenis/Vismans die met 2-1 de troostfinale wonnen. 

 

Het damestoernooi kende een halve finale tussen Stam/Wouters en van Gestel/Wesselink en van Driel/Schoon tegen Piersma/Ypma. Beide halve finales eindigden in een 2-1 stand.

 

Stam/Wouters nam het in de finale op tegen Piersma/Ypma. Het werd een hele spannende finale waarin Piersma/Ypma uiteindelijk aan het langste eind trok. Ze versloegen trainingsmaatjes Stam/Wouters met 2-1. De derde plek ging naar van Driel/Schoon, zij wonnen relatief eenvoudig van van Gestel/Wesselink. 

 

Een mooie aftrap van een nieuw eredivisie seizoen in het zand. Er zijn teams die er goed voor staan, maar er zijn ook teams die nog het nodige werk te verzetten hebben. 

 

Bron: eredivisiebeach.nl

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.