Mannenploeg Set-Up'65 luidt noodklok

02 May 2019 - door Sanne Westerterp
De vertrekkend trainer Hans Bruins. (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De zaken staan er somber voor bij de mannenploeg van Springendal Set-Up'65. De hoofdmacht zit zonder trainer en telt veel te weinig spelers. Als de situatie niet verandert, bestaat de kans dat het team zich terugtrekt uit de eerste divisie. 

De mannen van Set-Up hebben een sterk seizoen achter de rug. De derde eindpositie in de eerste divisie A gaf zelfs, mede door het wegvallen van Zwolle uit de topdivisie, kans op promotie naar de topdivisie voor de formatie uit Ootmarsum. Set-Up besloot deze kans niet te grijpen, de situatie is immers verre van ideaal. Trainer Hans Bruins is gestopt, een opvolger is nog niet gevonden en de spelersgroep van de Ootmarsumse mannen is gekrompen. 

Maar vijf spelers
,,Helaas zijn ook enkele jongens die meetrainden afgehaakt”, vertelt libero Fabian Geerdink in Tubantia. ,,Verder stopt Hans ten Dam, omdat hij op stage gaat in het buitenland en weet Jelle Clemens nog niet wat hij gaat doen. Daardoor hebben we op dit moment maar vijf spelers. Er traint nog wel een libero van Twente’05 mee. Als hij komt, moet ik als aanvaller spelen. De laatste keer dat ik dat heb gedaan, is twaalf seizoenen geleden. Dan hebben we net een team op de been, maar het is karig.”

Nog hoop
Geerdink en zijn overgebleven teamgenoten geven de hoop nog niet op. Wederom in Tubantia verklaart Geerdink: ,,We zoeken een trainer op eerstedivisieniveau, een spelverdeler, aanvallers en versterking op het midden. Als het niet lukt, zullen we het met zes spelers moeten doen of ons terugtrekken uit de eerste divisie. Al hopen we niet dat het zover komt.”

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.