Laura de Jong eerste versterking Sliedrecht Sport

01 May 2019 - Eline Draaisma
© Paul Klerckx

Sliedrecht Sport heeft de eerste versterking voor het nieuwe seizoen aangetrokkken. Laura de Jong versterkt de landskampioen op de passer-loper positie. Daarnaast heeft Sliedrecht zich verzekerd van de diensten van zeven speelsters van het huidige team. 

De kersverse landskampioen is, vlak na het landskampioenschap, alweer bezig met de selectie voor het komende seizoen. Laura de Jong is de eerste aanwinst voor de Sliedrechtse ploeg. De Jong speelde eerder voor Peelpush en kwam de afgelopen twee jaar uit voor het Belgische Amigos Zoersel. De 24-jarige passer-loper keert nu terug in Nederland en heeft er zin in om bij Sliedrecht aan de slag te gaan: "Ik ben er super trots op dat ik bij de landskampioen mag spelen en ik hoop nog veel te kunnen leren. Het spreekt me erg aan dat ze Europees spelen. En de ambiance die Sliedrecht uitstraalt, zorgt ervoor dat ik hier graag onderdeel van uit wil maken." 

Vera Koenen is blij met het aantrekken van de 1,83 lange De Jong en benoemt haar kwaliteiten: "Laura is een explosieve speelster met veel sprongvermogen en een stabiele pass. Door haar ervaring en enthousiasme is ze een belangrijke aanvulling voor ons." 

Naast het aantrekken van Laura de Jong heeft Sliedrecht Sport ook een akkoord voor volgend seizoen met zeven speelsters van de huidige selectie. Ana Rekar, Fleur Savelkoel, Christie Wolt, Carlijn Ghijssen-Jans, Denise de Kant, Brechtje Kraaijevanger en Jolijn de Haan zijn ook volgend seizoen in het Sliedrechtse shirt te zien. Daar tegenover staat in ieder geval het vertrek van Esther Hullegie en Flore Gravesteijn. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.